Lasse gir seg – tiden strakk ikke til lenger – Drammen

Lasse gir seg – tiden strakk ikke til lenger

Lasse Larsen Thorsbye henger opp drakt nummer 28 når kontrakten går ut 31. mai. Tiden strekker ikke til med jobben som eiendomsmegler, kombinert med eliteseriespill i håndball.

-Blir det noen treningskamper i begynnelsen i juni, så har jeg sagt ja til å avlaste Espen (Gommerud Våg) litt på streken mens vi venter på at August (Olsen Storbugt,den nye strekspilleren fra Halden) skal komme på plass, forteller Lasse.
– Og så skal jeg sørge for å holde meg i form slik at jeg er klar dersom det kommer noen skader i oktober.
Det siste mest sagt på spøk, for det er tiden som ikke strekker til for snart 24-åringen. Jobben som eiendomsmeglerfullmektig hos Meglerhuset &Partners krever naturlig nok sitt, og er vanskelig å kombinere med toppidrett.
– Jeg snakket litt med Kristian Kjelling om å delta på litt færre treninger i uken, men det ville ikke være rettferdig at jeg skulle ta spilletid fra noen av de andre spillerne som stilte på hver eneste trening, forteller Lasse.

Lasse Larsen Thorsbye i samtale med styreleder Svein-Erik Bjerkrheim på trening i forrige uke. Da gikk praten både i at Lasse gir seg, og litt om boligmarkedet i Drammen. Foto Roy Johnsen


Som på håndballbanen har han satte seg mål som eiendomsmegler, og innstillingen er å gå all in for å bli best mulig på det området også.
-Jeg følte jeg måtte ta et valg, men jeg innrømmer at det føles litt kjedelig akkurat nå, sier han.
– Det vil nok gå fort over, for det å prestere i sivil jobb gir samme kicket som å prestere på håndballbanen. Jeg er vant til å prestere, og som eiendomsmegler får jeg også igjen for det arbeidet jeg legger ned, forklarer han.

Lasse Larsen Thorsbye startet håndballkarrieren sin i Konnerud, ble hentet over til DHKs juniorsatsing, og fikk sin debut på A-laget 11. september 2014. Borte mot Lillestrøm. En kamp som markerte starten på det som da ble kalt «nye DHK», med unggutter som Torbjørn Sittrup Bergerud, Ole Jacob Borch, Espen Gommerud Våg, Lasse Hamann-Boeriths, Tobias Glemming, Kristoffer Talsnes på laget.
Og 16 år gamle Lasse larsen Thorsbye.

Dette er antakeligvis en av de siste sperrene Lasse L. Thorsbye setter som elitespiller. På trening denne uken viste han at håndballnivået fortsatt er på veldig høyt nivå. På bildet for øvrig: Oskar Olafsson (f.v.), Espen Gommerud Våg og Viktor Petersen Norberg. Foto Roy Johnsen.

Siden har han vært et av valgene DHK-trenerne har hatt på streken.
– Jeg har fått muligheten til å være på mye, men setter nok NM-gullet i romjulen 2017 og alle europacupkampene høyeste når jeg skal rangere opplevelsen jeg har hatt på håndballbanen. Og jeg vil nok løfte Gøran Sørheim og Mathias Kolstad Holm høyest på listen over de spillerne jeg har spilt med opp gjennom årene.

Gjennom håndballen traff han også samboeren Emilie Christensen som spilte på Glassverket da hun kom flyttende fra Bergen. Så mye tid sammen har de dog ikke hatt for Emilie har hatt karrieren sin i først Larvik, deretter i ungarske FTC, for så å komme hjem til Norge for spill i Molde den siste sesongen.
Hun valgte å avslutte i Molde etter denne sesongen, men har vel ennå ikke tatt en definitiv avgjørelse om det blir mer håndball nå når hun er tilbake på Østlandet med blant annet en bachelor i økonomi og ledelse i bagasjen.
-Det skal bli rart å ha tid til overs, og kunne dra på en hyttetur uten at den er planlagt måneder i forveien. Jeg har ingen planer om å trappe ned med håndball på et lavere nivå, men kanskje blir det en form for fotball for å holde formen vedlike.
-Og kanskje blir det hund i løpet av høsten.
Noe har han allerede klart for seg.
– Det er at det kommer til å bli rart i starten, avslutter Lasse.