Hellas-oppholdet har vekket noe i Hykkerud – Drammen

Hellas-oppholdet har vekket noe i Hykkerud

Joakim Andre Hykkerud og Jesper Meinby var tilskuere da deres AEK vant den greske cuptittelen i helgen. Men fredag er de klare da AEK endelig skal få spille europacupfinalen.

-Vi gleder oss veldig til å spille finalene, for nå har vi jammen ventet lenge nok, sier Joakim.
De to finalene mot svenske Ystad skulle vært spilt 15. og 22. mai, men ble utsatt på grunn av koronasmitte i den svenske spillertroppen. Til alt overmål vil nå begge kampene bli spilt i Hellas, i en by 70 kilometer fra Aten. Den første fredag 28. mai, med returkampen søndag 30. mai.
– Det har jo gått lang tid siden vi spilte de to semifinalene, og mens laget både har spilt seriekamper og cupfinalen her i Hellas, så har dagene likevel gått veldig fort.
På jubelbildene etter helgens 24-22-seier over PAOK i cupfinalen poserer både Hykkerud og Meinby med resten av laget med pokal og gullmedaljene rundt halsen.
– Vi har jo ikke kunnet spille i den greske ligaen eller i cupen, men vi er jo en del av troppen, og fikk medaljer vi også.

Greske cupmestere 2021. Joakim Andre Hykkerud og Jesper Meinby var ikke spilleberettigede, men en del av troppen, og fikk medaljer. Foto AEK HC hjemmeside.


Ikke mye sosialt
De to tidligere DHK-spillerne har vært i det som kan kalles fritidskarantene under oppholdet i Aten. Det vil si at de har holdt seg unna alt sosialt utenfor spillertroppen og klubben, og det har vært smått med å sette seg ned på en kafè med en kopp kaffe. Eller et godt måltid på restaurant.
Meinby har hatt familien på besøk, mens Hykkerud har holdt kontakten hjem til samboer og sønn via Facetime.
-Det har vært både viktig og helt klart redningen underveis, innrømmer Hykkerud.

Nytenning
Han er veldig klar på at oppholdet i Aten har gitt ham mye, og at muligheten oppholdet i Hellas ga ham, har pushet ham litt ekstra.
-Det har tent noe i meg, noe som har ligget der hele tiden uten at jeg har fått det ut den siste tiden i Norge.
– Denne muligheten har rett og slett tent en gnist i meg, sier han.
Og legger ikke skjul på at han i de to semifinalene mot slovenske Gorenje fikk lov til å bruke styrkene sine.
-Det var en omstilling fra spillet i Norge. Her har jeg løpt mindre i mulige luker, og stått mer i sperrer. Jeg har kunnet bruke styrken og tyngden på en helt annen måte, forklarer han.

Stolt av drakten. Joakim A. Hykkerud har levert varene i Hellas. Foto AEK HC hjemmeside.

Godt forberedt
Nå gleder han seg til to tøffe kamper mot Ystad.
-Vi har forberedt oss godt, og håper jo at to kamper her i Hellas skal kune gi oss en fordel mot Ystad, sier Joakim.
Et Ystad som kommer med en blanding av noen veldig rutinerte spillere som Kim Andersson og Dalibor Doder, sammen med et knippe unge, talentfulle spillere på vei fram. Blant annet tidligere Kolstad-spiller Lasse Indergård Balstad som er kaptein på laget. Ystad var gode i seriespillet i Sverige (sølv), for så å gjennomføre et svakt sluttspill. Før de sikret finaleplassen i EHF European Cup med 50-48 over kypriotiske Sabbianco Anorthosis Famagusta.
-Jesper og jeg er blitt mer og kjent med laget, og vi merker hvordan alt steppes opp og det fokuseres på det som venter. Klubbledelsen har vært veldig flinke til å finne informasjon om Ystad, og vi vet det som trengs foran de to kampene, sier Joakim.

Fremtiden
Ryktene vil ha det til at flere klubber har henvendt seg til hans agent for å lokke ut tanker om fremtiden. Strekspilleren var på utgående kontrakt i DHK da tilbudet om å reise til Hellas for å hjelpe AEK gjennom sesongavslutningen på grunn av skader i troppen.
Det som er mer enn et rykte er at også AEK har spurt om hva han tenker om fremtiden.
-Jeg vet det er interesse der ute, men jeg har ikke hatt noe behov for å lande noe nå. Jeg har valgt å ha fullt fokus på den jobben jeg skulle gjøre her disse ukene. Vi skal ha barn i september, og nå har vi jo erfart hvordan det er å være borte fra hverandre, sier Joakim.
– Det som er helt klart er at vi uansett reiser hjem igjen mandag.

De to kampene mot Ystad spilles i byen Chalkida, 70 kilometer fra Aten, med kampstart klokken 18.00 lokal tid fredag, og 20.00 søndag.