Cenika forlenger ikke – ferdig som generalsponsor – Drammen

Cenika forlenger ikke – ferdig som generalsponsor

Generalsponsor Cenika takker for seg etter denne sesongen.

Cenika gikk inn som samarbeidspartner i DHK for første gang i sesongen 2012/2013, og har vært klubbens generalsponsor i store deler av den perioden. Daglig leder Svein Tore Moe var også på et tidspunkt styreleder i klubben.
-Vi vil takke for den store innsatsen Svein Tore Moe gjennom sitt Cenika har lagt ned for DHK. Både som generalsponsor i en årrekke, og som styreleder i klubben fra 2013 til 2016, sier Arne Dokken, daglig leder i DHK.
– Spesielt i en periode da det var særs vanskelige økonomisk var det viktig å ha en medspiller som Moe og Cenika i ryggen, legger han til.

Daglig leder Arne Dokken (t.v.) takker Svein Tore Moe og Cenika (t.h.) for samarbeidet gjennom mange år. Her fra da en av avtalene ble bekreftet.

Svein Tore Moe kan fortelle at mye av engasjementet skyldes at han er opptatt av at ungdom står i idretten sin lengst mulig å ønsket, og at bedriften har ønsket å bidra til dette.  
-Dette har vært en viktig grunn til å sponse hele tiden. Uten elite blir det ingen bredde. De unge trenger lokale forbilder, forteller Moe.

Moe med Cenika i ryggen startet Cenika håndballakademi høsten 2012, rettet mot spillere i alderen 10-13 år. Dette var et ekstra tilbud til både gutter og jenter i IL ROS hvor også spillere fra andre klubber var med. Trenere var spillerne i DHK med blant andre Jan-Richard Lislerud Hansen, Lars Erik Bjørnsen og Henrik Westgaard med et bra opplegg fra Geir Oustorp.  Av akademispillere som senere havnet i DHK er Kristoffer Raastad-Hoel født 2001, Nikolai Moe f. 2002 og David Valderhaug f. 2003.
Cenika-akademiet var i perioden 2012 til 2016.

-Siden 2015 har vi aktivt bidratt med « Kamp for glede». Her har vi betalt per mål DHK scorer og gitt summen til lokale, veldedige formål som Kirkens Bymisjon, Superselma og Rett Fram Opplevelser. Dette har alltid vært siste hjemmekamp før jul, forteller Moe.  

Da Cenika ble delvis oppkjøpt av Lifco AB i 2016, ble all gjeld som DHK hadde til Cenika ettergitt.
-Dette var svært viktig i en tøff økonomisk periode for DHK, mener Moe.

Den merkelige sesongen som forhåpentligvis vil bli avsluttet med et sluttspill i mai, vil altså være siste sesong hvor Cenika ( med Chint og Esposito) er sponsorer.
-Siden vi er en del av et større konsern så er det strammet betydelig inn på alle sponsorater fra gruppen på grunn av Corvid-19, så neste sesong vil vi ikke vi være en del av sponsorene. Vi håper likevel at vi etter hvert er tilbake til normalen så det er alltids en mulighet til at vi kommer tilbake som sponsor, antyder Svein Tore Moe.