Mr. DHK fyller 50 år i dag – Drammen

Mr. DHK fyller 50 år i dag

I går var han en mann i slutten av 40-årene, men i dag, fredag 9. april. er Svein-Erik Bjerkrheim en mann i 50-årene.

Vi gratulerer styreleder Svein-Erik Bjerkrheim med 50-årsdagen i dag, fredag 9. april.
-Dette har jeg faktisk ikke tenkt noe spesielt på, det er alle andre som maser om dette og lurer på hvordan det føles og alt sånt. Jeg må innrømme at jeg fortsatt føler meg som en guttunge i hodet, sier Svein-Erik.

Svein-Erik Bjerkrheim mener selv han fortsatt føler seg som en unggutt i hodet, og at de 50-årene ikke tynger ham noe vesentlig.


Noen ganger kan det bli vel pompøst når noen blir titulert som Mr. ett eller annet, men i dette tilfellet er det både berettiget og fortjent å bli titulert som Mr. DHK.
For da Svenna, som han hos mange er bedre kjent som, ble valgt inn som styreleder i klubben våren 2020, var det den eneste rollen han ikke hadde hatt i klubben etter at han signerte som spiller i 1995.

Svenna spilte aktivt fra 1995 til 2006-2007-sesongen, han har vært kaptein, trener, daglig leder, markedssjef, og han nærmest bodde på kontoret da han på et folkelig språk nærmest hadde kjøpt klubben for en krone da den var i krise tidlig på 2000-tallet.
Så mye la han i driften av klubben at han rett og slett gikk på veggen, og var sykemeldt helt til han sa opp som daglig leder i 2009.
– Det var mange tøffe tak, og det tok meg et år å komme meg skikkelig på beina igjen. Men i det store perspektivet, så er det ikke det jeg dveler ved når det gjelder DHK. Klubben har vært en stor del av mitt voksne liv, og jeg får aldri takket nok for alt jeg har fått være med på, og alle mulighetene det har gitt meg i etterkant av karrieren. Jeg fikk nettverket, og det ga meg erfaringene som gjorde at jeg tok store steg videre i livet, sier Svenna.

Han kom også på banen igjen da krisen rammet DHK i 2016, da klubben bare var noen viktige avgjørelser unna å bli tatt til skifteretten. Da var det underskudd og negativ egenkapital som ga alle med blått hjerte urolige netter og søvnproblemer.

Men når Svenna snakker om DHK der ute, er det først og fremst de sportslige fremgangene han dveler ved. Han fikk være med på hele oppturen som startet med Kent-Harry Anderssons inntreden som trener, og opprykk til eliteserien første året. Alle, også Svenna og de andre spillerne, vil for alltid huske europacupseieren over tyske Hameln i april 1996, men på 50-åringens merittliste er også seriemesterskap, semifinale i e-cup og gode plasseringer i både EM og VM for klubblag.
Og så avsluttet Bjerkrheim spillerkarrieren med en fantastisk 2006-2007-sesong med to streker under seriemester, sluttspillmester og finaletap i Challenge-cup for rumenske C.S. UCM Recita på bortemålsregelen etter to uavgjorte kamper.

Mange skader
Svenna fikk også med seg 85 A-landskamper for Norge, hvor av vel halvparten kom som Fredensborg/Ski-spiller. Klubben han kom fra da han signerte for DHK i 1995. Debuten fikk han mot Litauen i mars 1991, og da scoret han to mål, mens den siste landskampen, mot Portugal, kom i juni 2003. Da scoret han ett mål. Kanskje kunne også landslagskarrieren var lenger hadde det ikke vært for alle skadene. For det er ingen statshemmelighet at Svennas oppofrende spillestil og eksplosive muskulatur resulterte både i hodeskader, gips og operasjoner.
– Det var tilløp til mobbing fra de andre spillerne når skadefrekvensen var som hyppigst. Da pleide jeg å svare at de skulle ringe meg når det var TV-kamp, eller hvis Gunnar (daværende landslagstrener Pettersen) ringte og det var landskamp, fortalte Svenna i et intervju til Drammens Tidende da han var usikker foran en NM-kamp mot Fjellhammer på grunn av en akillesskade han hadde pådratt seg i en tidligere seriekamp.

Gift og to barn
Innimellom alt han har drevet med og fått til på og utenfor håndballbanen, rakk han å gifte seg med Susann Goksør, og sammen har de Julius og Jonathan. Profesjonelt er han nå organisasjonssjef hos Steen og Lund AS, og privat bruker han mest tid på sportsbiler, motorsykler og krabbefiske fra båten på hytta utenfor Fredrikstad.

Fikk telefon på Ilseng
Ikke så verst for en som selv bare omtaler seg som en enkel fyr fra Mysen som har en elektrikerutdannelse i bunnen.
-Hva visste jeg hva dette ville bringe da Arild Østeby ringte meg våren 1995. Da sonet jeg 14 dager på Ilseng for råkjøring, og jeg fikk lov til å ta i mot en telefon på kontoret der oppe, og det var DHK-lederen som ringte og ville ha underskriften min på en kontrakt, røper 50-åringen.
-Sjansen for at jeg hadde sittet hjemme i Mysen i dag som arbeidsløs og fraskilt elektriker med tre barn, er vel ikke urealistisk, ler han.

Pølsefest
Alle som kjenner Svenna vet han er en sosial kar med et stort nettverk og mange venner. Men pandemien stopper ham fra å arrangere det storslagne bursdagsselskapet han hadde hatt lyst til å invitere til.
– Alt er satt på vent. Nå blir det pølsefest fra grillen i hagen med den nærmeste familien. Med to meters avstand, lover han.