– Spiller gjerne annen hver dag hvis vi kommer i gang igjen – Drammen

– Spiller gjerne annen hver dag hvis vi kommer i gang igjen

Gøran Sørheim og de andre DHK-spillerne er sendt på hjemmekontor og bedriver fysisk trening mens all fellesaktivitet for toppidretten i Viken fylke er satt på vent til 11. april.

DHK følger selvfølgelig alle retningslinjer og pålegg fra myndighetene etter at også toppidretten som en konsekvens av den øvrige nedstengningen i i Viken fylke, ble satt på vent til 11. april sent mandag kveld.
Trener Kristian Kjelling har sendt spillerne på hjemmekontor med både treningsprogram og instrukser om hvordan være forberedt hvis det går som idretten håper og tror på: At myndighetene gir en åpning 11. april slik at håndballsesongen kan avsluttes på en eller annen måte.
– Smittetrykket den siste tiden gjorde at mandagens melding om nedstenging også av toppidretten ikke kom som noen stor overraskelse. Spillerne har fått treningsprogram, og de som trengte det tok med seg utstyr fra vårt eget styrkerom slik at de kan få gjort det nødvendige treningsarbeidet en og en, sier Kristian.

Trener Kristian Kjelling var ikke så overrasket da også toppidretten måtte følge den øvrige nedstengningen i Viken fylke mandag kveld. Foto Roy Johnsen

Må få smitten under kontroll
Han er imponert over hvordan norsk topphåndball har håndtert situasjonen så langt, nærmest uten smitte, og håper at alle tiltak ellers i samfunnet vil få smitten under kontroll. Og på den måten gi en åpning for at toppidretten kan komme i gang igjen med fellestreninger 11. april.
– Da kan vi rekke en god periode med treninger og treningskamper slik at vi kan få en avslutning på sesongen med start i begynnelsen av mai, sier DHK-treneren.
Hvis det går som han ønsker, mener Kristian det vil være mulig både å spille serien ferdig, og gjennomføre et redusert sluttspill.
– Dette er levebrødet til mange, og det betyr så mye å få avsluttet sesongen. Vi har kapasitet til å spille kamper annenhver dag en periode for å få en avslutning på sesongen mener han.

Mest sannsynlig vil serien bli gjort opp slik stillingen var halvveis

Daglig leder Arne Dokken

Forberedelsesperiode
Daglig leder Arne Dokken er veldig klar på at om det åpnes for toppidrettene igjen, må klubbene som holder til i Viken få de samme mulighetene som klubber utenfor det indre Østlandet, til å forberede seg.

Helsemyndighetenes Tiltaksnivå 5A, som Viken må rette seg etter, tillater ikke trening i toppidretten, verken for voksne eller barn. I Oslo er det tiltaksnivå 5B som gjelder. Der står det at trening for toppidretten er unntatt.
– Det er jo klubber som vi konkurrerer med som fortsatt kan trene, og for at det ikke skal være en forskjellsbehandling må Viken-klubber som DHK, Haslum og Halden, sammen med Runar og Sandefjord som fra nå av også er rammet av de samme restriksjonene lokalt, få en periode på tre-fire uker der de igjen kan trene felles og spille treningskamper, for så å være forberedt til tellende kamper, sier Arne.
Han er ikke like optimist som trener Kjelling, og tror at norsk håndball bare vil ha kapasitet og tid til å gjennomføre enten en serieavslutning, eller et sluttspill.
– Jeg tror ikke det vil åpne seg et rom for både å spille serien ferdig, for så å gå på et sluttspill. Mest sannsynlig vil serien bli gjort opp slik stillingen var halvveis, mener Dokken.
Da lå DHK også på tredjeplass.

Daglig leder Arne Dokken forventer at håndballforbundet raskt kommer med et forslag for hvordan håndballsesongen kan avsluttes dersom toppidretten igjen får ja fra myndighetene til å starte opp igjen. Foto Roy Johnsen

Må ha en plan
Dokken forventer at Norges Håndballforbund ganske raskt vil komme med en plan for hva som skjer hvis om atte dersom atte.
– Vi kan ikke vente til 11. april før vi får beskjed om hvordan sesongen skal avsluttes. Jeg forventer at vi får beskjed innen kort tid at hvis myndighetene åpner opp for toppidretten igjen 11. april, så blir det sånn, og sier myndighetene 30. april, så blir det sånn.
– Det vi vet nå er at klubbsesongen må være ferdig rundt 10.-12. juni, for etter det er det internasjonale terminer, sier klubbens daglige leder.
Etter det dhk.no erfarer har håndballforbundet innkalt til informasjonsmøte mandag 22. mars.
Kanskje får Dokken svarene han etterlyser da?