Håndballskolen inspirerte og motiverte. Nå spiller de i eliteserien – Drammen

Håndballskolen inspirerte og motiverte. Nå spiller de i eliteserien

David Kalvø Valderhaug og flere av de andre DHK-spillerne har gått veien gjennom DHKs håndballskole til debut i eliteserien. Nå har du sjansen til å lære av noen av klubbens beste spillere.

Går det som alle håper, at idretten får lov til å åpne opp igjen for fullt i løpet av våren, så arrangerer Drammen Håndballklubb sin Waterguard Håndballskole 21.-24. juni. Da kan alle som er født i 2006-2013 oppleve fire uforglemmelig håndballdager med noen av klubbens beste spillere som instruktører.
David Kalvø Valderhaug (17) som nå har skrevet kontrakt med DHK, gjestet håndballskolen ved et par anledninger tidlig i ungdommen, og kan anbefale det på sitt varmeste.

David Kalvø Valderhaug har også vært med på DHKs håndballskole på sommeren. Nå er han snart 18 år, og har debutert i eliteserien for klubben. Foto Roy Johnsen

Møtte andre
– Det var veldig gøy og lærerikt. Det å kunne kombinere det å bli trent av spillere som var så mye bedre enn deg med å treffe andre som kom med erfaring fra andre klubber, var midt i blinken. Og noe jeg absolutt vil anbefale andre unge spillere å gjøre, forteller David.
Det var foreldrene hans som lurte på om han hadde lyst på å være med på en slik aktivitet den første ferieuken etter skoleslutt.
– Selv om jeg hadde litt erfaring fra å trene et par ganger om dagen, var dette helt annerledes fra den vanlige hverdagen. For meg har det vært morsomt å gå hele veien til å debutere i eliteserien. Det var ikke akkurat det jeg tenkte på da jeg møtte opp til håndballskole første gangen, sier David.
Han bor på Sætre, og mens han valgte å reise fram og tilbake hver dag, var det andre som benyttet seg av muligheten til å overnatte på Scandic Hotell Ambassadeur, klubbens samarbeidshotell i Drammen.

Nikolai Moe var en gjenganger på DHKs håndballskole da han var ung. Nå er han litt eldre, og spiller i eliteserien. Foto Roy Johnsen.

Kult på hotell
Kristoffer Raastad Hoel og Nikolai Moe, som den gangen spilte for IL ROS, valgte overnatting, og bruker bare ett ord for å beskrive den opplevelsen begge to:
-Kult.
Nikolai Moe mener han ikke var mer enn ti år den første gangen han deltok, og det gjentok han i hvert fall fire ganger som han kan huske. I 2019 var han instruktør for første gang.
– Jeg husker det sosial ved det å delta best. Der møtte vi igjen spillere fra andre klubber vi bare hadde møtt i kamp, og nå lærte vi dem å kjenne på en annen måte. Og så var det selvfølgelig ekstremt inspirerende og stas å bli instruert og trent av alle de gode spilleren. Det var noe helt annet å lære en høyre-venstre-finte av Gøran Sørheim enn av en eller annen foreldretrener. Når noen av dem sa noe, så lyttet vi til alt, og tok det med oss hjem for å tren mer på det, forteller Nikolai.
Han og kan anbefale håndballskolen på det varmeste.

Kristoffer Raastad-Hoel syntes møtet med alle de DHK-spillerne han så opp til var både inspirerende og motiverende da han deltok på håndballskole. Foto Roy Johnsen

Tok med tipsene tilbake på klubbtreningene
Det gjør Kristoffer også. Ved siden av det sosiale var møtet med alle DHK-spillerne han hadde som forbilder og som han så opp til, det mest inspirerende.
– Det ga motivasjon å se og lære av de beste. Jeg plukket opp tricks og tips, og tok det med hjem på klubbtreningene i ROS, forteller Kristoffer.
Han debuterte på håndballskolen som tolvåring, og var med tre ganger.

Full pakke
For en pris av 2690 kroner får du som deltaker på Waterguard håndballskole to treningsøkter om dagen mellom klokken 10 og 16, med lunsj og middag inkludert, i tillegg til t-skjorte og egen håndball. For et tillegg på 1300 kroner kan du overnatte på hotell tre netter.
For medlemmer i DHKs partnerklubber Glassverket, HK-72 og IL Ros er det 500 kroner i avslag. Det samme gjelder for Obos-medlemmer og selvfølgelig er det søskenrabatt på 500 kroner.
Informasjon og påmelding finner du på dhk.no og på DHK-appen.