Stilte opp på kort varsel og laget lunsj – Drammen

Stilte opp på kort varsel og laget lunsj

Dugnadsgjengen til DHK var ikke vanskelige å be da Drammen kommune trengte hjelp til lunsjservering under koronavaksinasjonen i Drammenshallen torsdag.

I den grad noen ting er normalt for tiden, så skulle Drammen Kjøkken stått for lunsjserveringen for alle dem som står for koronavaksinasjonen på torsdager i Drammenshallen. Men bedriften ble rammet av smitte, og alle de ansatte havnet i karantene.
Da kom henvendelsen til DHK, om de kunne hjelpe.
Og det gjorde de.

Wenche Hauglum (f.v.), Inger Steen og Tove Røine stilte opp og laget lunsj til det kommunale personellet som står for koronavaksinasjonen i Drammenshallen. Vesla Sigvartsen bidro også, men var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto Arne Dokken


På kort varsel stilte en gruppe frivillige opp og smurte bagetter, de kokte kaffe og lagde te og serverte kaldt vann for de 70 fagpersonene som står for vaksineringen hver uke.
-Klubben ble spurt, og vi stilte, forteller Inger Steen.
Sammen med Wenche Hauglum, Tove Røine og Vesla Sigvartsen (ikke på bildet) stilte de 06.45 for å forberede lunsjen.
– Vi er alle med på å holde liv i kafeteriaen under andre arrangement i hallen, og vi har forskjellige oppgaver under hjemmekampene til DHK. Alt frivillig og på dugnad for klubben, forteller Inger.
De er imponert over hvordan de som står for vaksinasjonen tar i mot de eldre.
– De er høflige og hyggelige, og tar i mot de eldre på en verdig måte.
Sikkert greit å få det bekreftet, for alle de frivillige er i neste gruppe blant dem som skal vaksineres.
– Vi er jo over 70 hele gjengen, ler Inger.
Fredag stilte gjengen opp og gjorde samme jobben i Ebbestadhallen, der alle som sogner til Svelvik skal møte for vaksinering. Der ble 50 personer traktert av dugnadsgjengen.
– Det blir nok med disse to dugnadene, for går det som det skal, så er Drammen Kjøkken friskmeldt og ute av karantene i neste uke, sier Inger.