Eliteseriens to snilleste lag møtes – Drammen

Eliteseriens to snilleste lag møtes

DHK og Bækkelaget, søndagens motstander på bortebane, er eliteseriens to klart snilleste lag.

– Vi spiller et forsvar der vi ønsker å vinne ballen, ikke et forsvar der det gjelder å takle mest mulig. Det er en filosofi jeg har tatt med meg fra tiden i Spania, forteller trener Kristian Kjelling.

Noe han opplever at søndagens motstander Bækkelaget også lever litt etter. Det kan være en av årsakene til at de to lagene så langt er de med færrest utvisninger i eliteserien.

Da lagene møttes i Drammenshallen i begynnelsen av september vant DHK 22-18, en målfattig kamp til de to lagene å være. Normalt ligger de to lagene på et gjennomsnitt på 27 mål per kamp. Mye av årsaken lå i de to lagenes målvakter, Sander Drange Heieren og Nikolai Wiig. De ble da også kåret til sine lags beste spiller.

Wiig var veldig god, men Sander var enda bedre.

Kristian Kjelling

Offensivt forsvar

Det er vel nærliggende å tro at han vil vurdere vinnerformelen på nytt i Nordstrand Arena. Da blir nok igjen Emil Midtbø Sundal den største utfordringen for forsvar og målvakt. Så langt er han seriens desiderte toppscorer med 98 mål , men i lagenes første møte klarte DHK å holde ham nede på fire mål.

Det var en kombinasjon av et fantastisk forsvarsspill og en god Sander i mål. Det var helt tydelig at vårt 5:1-forsvar passet Emil dårlig, mener Kjelling.

Sander Drange Heieren skal ha en stor del av æren for at Bækkelaget kun klarte å score 18 mål i Drammenshallen i begynnelsen av september. Foto: Roy Johnsen

Mens Midtbø Sundal er nummer 1 på toppscorerlisten, er mestscorende DHK-spiller, Viktor Norberg, nummer 23 med sine 53 mål. Alle spillemål. Oskar Olafsson er nummer 29 med 50, også det rene spillemål.

Nummer 3 og 4

Bækkelaget er nummer tre på tabellen med sine 18 poeng, mens DHK følger på plassen etter med 16 poeng. Begge har spilt 13 kamper.

Mange synes nok at BSKs tredjeplass så langt er litt overraskende, og de har nok prestert bedre enn mange trodde ville gjøre. Det skyldes nok i en viss grad målvaktsspillet til Wiig. Vi vil gjerne opp på den tredjeplassen, og sånn sett er dette en viktig kamp akkurat nå.

Kampstart i Nordstrand Arena er 18.00, og kampen kan følges på Amedias Direktesport.

Slik spilles resten av runden, alle kamper søndag kveld:
Sandefjord- Runar 28-27 (spilt fredag)
Elverum-Viking
Halden- Fjellhammer
Haslum-Fyllingen
Nærbø-ØIF Arendal