Kjelling forlenger med DHK – Drammen

Kjelling forlenger med DHK

På tross av flere gode trenertilbud, både i Norge og fra utlandet, har Kristian Kjelling (39) nå forlenget kontrakten med Drammen Håndballklubb til og med sesongen 2024/2025.

I kjølvannet av en anstrengt økonomi som følge av korona-krisen ble Kjelling, i likhet med resten av spillergruppen i DHK, permittert og fristilt fra sin kontrakt i mai i år, men før helgen signerte 39-åringen altså en ny femårskontrakt med klubben i hans hjerte.

Tekst: Per-Jan Brekke/Godt Sagt

Dette er strålende nyheter for styreleder Svein Erik Bjerkrheim og alle andre som er glade i Drammen Håndballklubb.

– ET VARP.  Styreleder Svein Erik Bjerkrheim er strålende fornøyd med å sikre seg Kristian Kjelling som DHK-trener helt fram til 2024/2025-sesongen. – Et skikkelig varp, smiler «Svenna». Foto: Per-Jan Brekke/Godt Sagt


– SKAL UT I EUROPA
– Ja, Kjelling er en attraktiv, god og ambisiøs trener med et brennende sterkt engasjement for det han driver med, og hos oss i DHK har han i tillegg vist seg å være en god leder og en viktig ressursperson som også har bidratt veldig positivt utenfor håndballhallen. Vi er derfor veldig glade for at han nå vil satse videre på Drammen Håndballklubb, sier Bjerkrheim som anser forlengingen av kontrakten med Kjelling som et skikkelig «varp».

– Ja, dette gjør at DHK fortsatt vil være en veldig attraktiv klubb for nye spillere samtidig som det øker sjansen for at vi får beholdt de beste spillerne. Nå kan vi stå fast ved vår målsetting om å kjempe helt i toppen i norsk håndball i årene som kommer og kvalifisere oss for spill i Europa, sier styrelederen entusiastisk.


FORTSETTER: Kristian Kjelling (39) fortsetter som trener i Drammen Håndballklubb i fem år til. Foto: Simen Falck Evensen/Godt Sagt


VRAKET UTENLANDSKE TILBUD
Kristian Kjelling (39) bekrefter at han har fått flere lukrative tilbud både fra utenlandske og norske toppklubber. – Ja, det har ikke manglet på tilbud, men jeg trives veldig godt i Drammen Håndballklubb og har etablert meg i nærområdet med familie og det hele. I tillegg har jeg veldig stor tro på prosjekt DHK. Så dette føles rett og slett som et helt riktig valg for meg, sier 39-åringen.

Og også Kjelling har tro på at DHK vil være en svært aktuell klubb for nye spillere i tiden som kommer.

– ATTRAKTIV KLUBB
– Selv om vi ikke er blant de klubbene med mest penger, så er det vel ingen norske klubber som har utviklet og solgt videre flere unge spillere enn det DHK har gjort de siste årene, sier Kristian som understreker at det å kvalifisere seg for spill til Europa er et langsiktig mål.

– Vi må ikke glemme at klubben har kuttet kraftig i kostnader i det siste, men vi satser selvfølgelig uansett alt på å være helt der oppe i norgestoppen, påpeker DHK-treneren.

* Kristian Kjelling har trent DHK siden 2016, og han var selv spiller i klubben fra 1998 til 2001.  39-åringen var også proff i Spania og Danmark i flere år, og han har dessuten spilt 147 landskamper og scoret 568 mål for Norge. Det store gjennombruddet kom under VM i Tunisia i 2005 da Kristian Kjelling ble han tatt ut på verdenslaget.