Thomas Boilesen til dansk liga – Drammen

Thomas Boilesen til dansk liga

Thomas Boilesen (21) er solgt til dansk toppklubb, KIF Kolding. Denne uken blir han presentert som spiller i den danske liagen der han skal spille de neste to sesongene.

Boilesen er inne i sin 3. sesong med DHK, og avslutter sesongen i Drammen før flyttelasset går til Danmark.

– Jeg føler meg klar for å ta et steg videre, til en liga som er bedre enn den norske, sier venstrebacken. -I tillegg har dansk ligaspill vært noe jeg har ønsket meg lenge, og når muligheten bøy seg var det et naturlig steg, forteller Boilesen.

Synd å miste han

Trener Kristian Kjelling er gla’ på Thomas sine vegne, men synes det er synd å miste han. -Vi skulle gjerne hatt med Boilesen videre, men samtidig respekterer jeg valget hans. Det er også litt av klubbens filosofi å forberede og hjelpe unge spillere til å ta det neste steget, og det ligger også i avtalene med dem, at dersom det dukker opp et tilbud innenfor kontraktstiden, så skal vi vurdere det, sier Kjelling.

– Vi skal være med og legge til rette for unge spillere som er klare for det dersom klubbene kommer til enighet, legger han til.

3 DHK spillere til Danmark

I høst ble det også klart at Aksel Horgen skal spille for danske Bjerringbro-Silkeborg fra neste sesong av, og Rasmus Bech har som kjent signert for Mors Thy.

Verdifull utvikling

Boilesen kom fra Haslum til DHK, og roser treneren Kristian Kjelling for måten han ble tatt imot på.

-Jeg har hatt en fantastisk periode i DHK, og årene i Drammen har vært viktig for min utvikling. I tillegg har Kjelling lokket frem sider ved meg og min spillestil som jeg kanskje ikke ville fått frem uten hans veiledning, sier Boilesen. Han roser også Gøran Sørheim som har vært en viktig «mentor» for han, og mener han har lært masse av Sørheim som han vil ta med seg videre til dansk ligaspill.

Vi ønsker Thomas lykke til videre i Danmark, men først skal han bidra i medaljejakta med DHK.