Helgens kamper – Drammen

Helgens kamper

Helgens treningskamper spilles som følgende:

Lørdag 17.8 i Sandehallen

  • Kl 1530 HK-72 Sande -ROS
  • Kl 1800 DHK – Mors Thy
  • Kl 2030 Runar Sandefjord – Bjerringbro – Silkeborg (BSV)

Søndag 18.8 i Drammenshallen

  • Kl 12.00 Runar Sandefjord – Mors Thy
  • Kl 14.30 DHK – Bjerringbro-Silkeborg (BSV)

Trener Kristian Kjelling orienterer om lagene:

RUNAR SANDEFJORD

Runar håndball er en av de historiske klubbene i Norge. De hadde en storhetstid på 90 tallet under Leif Gautestad som også er dagens trener. De hadde en kortere periode ned i 1 divisjon men er oppe igjen i toppen. Det er en klubb som skal kjempe om medaljer og er absolutt sterke på og utenfor banen. 

Med flere dyktige spillere er det viktig å trekke frem at dette er et komplett lag som står meget sterkt bakover i en kompakt og god 6-0 og med en dyktig målvakt. To kjenninger fra DHK er Tobias Glemming på høyre ving og Øyvind Frigstad på høyre beck. Begge med store roller i laget som kaller seg de hvite englene. 

Runar Sandefjord ble nr 4 i seriespillet i forrige sesong og gikk ut i kvartfinalene. 

MORS THY

Dette er en klubb som klinger i Danmark. Med flere år bak seg som en av klubben som har plassert høyt i ligaen uten å ha de helt store ressurser. I mange år har Mors Thy spilte med unge spillere som etterhvert blir snappet opp av toppklubbene i Danmark. Hjemmebanen deres er fryktet mye pga en solid og stor fan-skare og ikke minst veldig lojale tilskuere. Det er nesten alltid full hall og banen deres kalles «bette Balkan« som betyr lille balkan. 

Laget hadde en vanskelig start på fjorårssesongen, men kjempet seg oppover etterhvert. Flere dyktige spillere og en nordmann ved navn Erik Toft kommer til å sette fart og ikke minst bruke mye krefter i kampene i Drammen og Sande. 

BJERRINGBRO SILKEBORG

Dette er en av de aller største klubb navn i Danmark. Klubben kalles på folkemunne BSV. Det er nemlig en klubb som oppstå i 2005 ved en sammenslåing av klubbene : Bjerringbro, Silkeborg og Voel. 

BSV vant det danske mesterskapet i sesongen 2015/16 for første gang. Etter en rekke år å ha spilt finaler og levert i toppen fikk da klubben sit første mesterskap under ledelse av Peter Bredsdorff-Larsen.

Klubben har i flere år spilt Champions league og senest for et par år siden slo de THW Kiel  på bortebane. 

Her kommer store profiler som Nikolai Markussen, Nikolaj Øris og Johan Hansen som alle var med på Danmarks suksess i Januar da de ble verdensmestere. Også viktig å holde øye med spillere som Slovenske Sebastian Skube,  danske Jesper Nøddesbo og Mikael Knutsen som alle har vært internasjonale stjerner i en årrekke. De har også en nordmann som heter August Baskår Pedersen som spiller venstre ving.

Kort fortalt kommer BSV med et meget godt besatt og sterkt lag, her er det bare å glede seg!