Bunnsolid disiplin – Drammen

Bunnsolid disiplin

«Som idrettsutøver er det viktig å holde seg skadefri, så jeg gjør hva jeg kan for å holde meg sunn og frisk»

Espen Gommerud Våg (25) er kjent for sin bunnsolide disiplin både på trening og kamp, og har tidligere blitt omtalt som trenerens drøm, når det gjelder å trene og stå på.

Med sine 197 centimeter på strømpelesten er Espen en bauta i forsvar, og han har en fysikk få matcher. «Som idrettsutøver er det viktig å holde seg skadefri, så jeg gjør hva jeg kan for å holde meg sunn og frisk», sier Espen. Han mener han har vært heldig som har unngått skader, men samtidig trener han godt, prøver å spise riktig, hviler og er svært bevisst på sine prioriteringer.

Linjespilleren debuterte i DHK allerede for 7,5 år siden, og er ikke lengre en av unggutta på laget.

Strekspilleren startet sin håndballkarriere i Glassverket. Før han kom til Drammen rakk han også å representere både ROS og St. Hallvard, men det er i Drammenshallen han har funnet sin utviklingsarena.

I fjorårets sesong trekker Espen frem kampen mot Kiel som et av årets høydepunkt. «Spennende å møte et topplag i Europa, selv om kampene bar preg av mange skader». Han synes også det var kjedelig å ryke ut i sluttspillet når laget endelig var på vei tilbake etter skademarerittet. Og han er, som resten av laget sugen på revansj.

På fritiden studerer linjespilleren økonomi og ledelse. I tillegg går det mye tid til ekstra trening og være ute i naturen. Han håper å være en god rollemodell for de yngre gutta, og har ikke uventet, lagt opp et strengt treningsopplegg i sommer.

Han starter ferien med en tur til Kreta, før han møter laget til fellestreninger fra slutten av juli.