Håvard ferdig i DHK – Drammen
Foto: Roy Johansen

Håvard ferdig i DHK

Johannesen har signert for Kristiansand

Håvard Johannesen kom til DHK før årets sesong. Med seg fikk han 19 seriekamper og 48 mål. 3 NM-kamper og 5 mål, fire E-cupkamper og 2 mål og 2 sluttspillkamper. Med flere skader umiddelbart og salget av Hermann Vildalen tett opp mot sesongen, ble Håvard en sentral brikke i laget fra første kamp. Som spiller var han tiltenkt en defensiv back-rolle i laget, men med god utvikling utover høsten så vi han også mer i det offensive delen av spillet.

I samtale med Håvard trekker han frem hvor godt han ble tatt imot av laget.

– Når man signerer med en ny klubb er man alltid spent på hvor godt man vil passe inn i spillegruppa og om man får tonen med noen. Det gikk overraskende bra og jeg har følt meg som en naturlig del av gruppa fra første stund.

Når vi ber Håvard trekke frem hans beste sportslig øyeblikk så er han rask.

– Kiel borte, definitivt. Det er en gryte vi ikke er i nærheten av å ha her hjemme. At jeg fikk oppleve det var utrolig moro. Også er det enkeltkamper hvor jeg er veldig fornøyd med prestasjonene mine, men det E-cup var noe annet. 

At Håvard nå signerer for Kristiansand var ingen selvfølge. Før DHK kom på banen i fjor lekte han med tanke å legge skoene helt på hylla.

– Jeg er veldig dedikert til studiet. Da jeg i fjord skulle begynne på masterstudiet var jeg ikke sikker på om jeg kunne kombinere begge. Heldigvis kjørte DHK et opplegg som passet meg ganske bra så det har godt kjempefint. At det ble Kristiansand nå var mye fordi de tillot meg et opplegg hvor jeg kan ukependle frem og tilbake mellom skolen og håndballen. Det hadde nok ikke vært mulig i Eliteserien men i førstedivisjon skal vi nok få det til. 

I sport må man gjøre tøffe prioriteringer. Med nye signeringer og spillere tilbake fra skade måtte noen ut og det ble Håvard denne gangen.
Vi takker dog Håvard for innsatsen han har lagt ned i laget og garderoben og ønsker han lykke til videre med både skole og håndball