Erik Alm gir seg – Drammen

Erik Alm gir seg

Kanten har hoppet innover for siste gang i DHK drakta

Ettersom tiden går må vi ta farvel med spillere vi har blitt godt kjent med over lang tid. Denne våren har vi vært vitne til at veteraner og viktige spillere i stallen som Spanne og Hippe takker for seg. På grunn av studier har også Erik Alm også bestemt seg for at denne sesongen ble hans siste på toppnivå.

Gjennom seks sesonger (to først så hadde Erik et opphold i Fyllingen før han kom tilbake) har kanten rukket å spille 120 seriekamper og scoret 310 mål, 18 NM kamper og 26 mål, 11 sluttspillkamper og 21 mål og 7 E-cup kamper og fire mål. Han ble Norgesmester med DHK forrige sesong og står med ett sølv og to bronser fra serien.

Erik innrømmer at det ikke var en lett avgjørelse å gi seg, men med at han har kommet inn på Masterstudiet for økonomi i Oslo, følte han det ikke ville være mulig å ri to hester.

Erik her fra en oppkjøringskamp foran 17-18 sesongen

Når jeg gikk gjennom studiekalenderen så så jeg at dette studiet krevde mye av meg og jeg var i tvil om jeg ville kunne klare å gjøre jobben min 100% både i studiet og på håndballbanen. For meg ville det være uaktuelt å ta opp en plass i laget om jeg følte at jeg ikke ga alt. Det hadde ikke vært rettferdig for gutta og dette laget, som jeg setter veldig høyt. 

Med to perioder i klubben har Erik fått vært med på mye som DHK spiller

– Da jeg var her i den første perioden så var jeg en fersking og spilte andrefiolin på kanten. Men nå i andreperioden føler jeg at jeg har fått være med å bygge opp noe skikkelig bra og jeg sitter igjen med en god følelse og har fått et nært forhold til DHK som klubb. Jeg sier som Johannes, det er bedre å forlate noe når det går bra enn om det hadde gått dårlig. 

Med sentrale spillere som legger opp, forsvinner noe av erfaringen i laget, men Erik føler seg trygg på at DHK har fått inn gode forsterkninger for ham selv og Spanne på kant.

– Både Kristoffer og Ola Lillelien er gode gode unge vinger som kommer til å sette sitt preg på DHK i årene fremover. De har også to gode spillere foran seg i Adrian og Aksel så for de blir det bare å gripe muligheten når dem byr seg. Jeg håper og tror dette kommer til å gå fint.

Alle som kjenner Erik, vet at han er en lagspiller og at han setter laget foran seg selv.

– Man er en del av en prestasjonskultur og man ønsker selvfølgelig å spille så mye som man kan hjelpe laget. Men for meg har det alltid vært viktig å sette laget først. Gjør laget det bra gjør jeg det bra også. Det var helt klart en avgjørende faktor for hvorfor jeg valgte å gi meg nå. Jeg ville avslutte karrieren på en god måte i DHK.

DHK ønsker å takke Erik for den jobben han har gjort for laget og for den tiden han har hatt med oss. Selv om han ikke er den som roper høyest, vil han bli husket som en som stilte opp for laget og gjorde jobben i all slags vær uten å klage. Vi ønsker Erik masse lykke til med Master-studiet og ønsker han tilbake i hallen for å se gutta, når som helst!