Kapteinen takker av – Drammen

Kapteinen takker av

Johannes Hippe har bestemt seg for å legge "skoa" på hylla

Johannes er en av spillerne som har vært med på reisen DHK har gått gjennom i de siste årene. Fra han kom til nå har han deltatt i en utvikling fra en klubb i nød både sportslig og økonomisk, til en klubb som kjemper i toppen.  På fire sesonger har det blitt 68 seriekamper med 266 mål, 10 NM kamper og 31 mål og tre sluttspillkamper med 2 mål. Han har også ett NM gull med DHK.

Johannes forteller at det var en tøff avgjørelse som lå bak valget om å legge opp.

– Jeg har brukt mye tid på denne avgjørelsen og selv om jeg føler dette er riktig valg så var det med et tungt hjerte å innse at dette var riktig for meg nå, fortalte han til dhk.no

– Jeg har et krevende studie som tar mer og mer tid fra meg og så har jeg etterhvert fått to barn som jeg vil bruke tid med. Det er jo heller ingen hemmelighet at jeg også har hatt noen skader jeg ikke ønsker skal forverre seg. 

Når Johannes ser tilbake på sin tid er det mange fine minner han vil ha med seg videre.

–  Det å kunne være med på den reisen synes jeg i ettertid har vært veldig fint. Vi har på en måte gått fra å reise rundt i landet og føle at alle bare syntes synd på oss til å bli en trussel for alle lag igjen. 

– NM gullet vil få meg bety noe ekstra. Jeg er en følsom person og det å få kunne oppleve en slik seier var en revansje etter alle de tøffe periodene vi hadde vært igjennom. Det høres kanskje rart ut men jeg holder også åttendeplassen i 2016-2017 sesongen veldig høyt. Vi ble av alle tippet nord og ned og det at vi klarte en sluttspillplass var et pek til alle som tvilte på oss. 

Andreas og Spanne fremhevet laget som noe spesielt bra og Johannes sier seg helt enig med sine forhenværende lagkamerater.

– Jeg sitter igjen med mange gode relasjoner etter min tid i Drammen. Vi har vært en utrolig harmonisk spillergruppe med utrolig mange hyggelige typer. Jeg kan glede meg over å ha fått mange gode venner men også mange gode relasjoner med folk i og rundt klubben. DHK er en bra klubb hvor det er kort vei fra «grasrota» til oss på laget. 

Når et kapittel lukkes åpnes et nytt et og Johannes ser lyst på livet etter topphåndballen.

– Det er mye spennende som skjer i årene som kommer. Jeg skal gjøre ferdig studiet som vil gi meg et spennende og variert yrkesliv, det kan hende jeg kommer til å jobbe med idretten igjen på en eller annen måte. Og så får jeg mer tid med mine to små og samboeren noe som blir veldig hyggelig. Jeg går ikke inn i en tomhet selv om det er litt tungt å gå fra noe man elsker å drive med. Også føles det litt bedre å forlate DHK når det går så bra som det gjør.

Hippe har vært en spiller som hele tiden har spilt med hjerte på utsiden av drakten. Han har vist en lidenskap som ikke er alle spillere forunt. Både som spiller og menneske er det et stort tap for DHK å miste sin kaptein. Vi ønsker Johannes alt godt i tiden fremover og satser på bare toppkarakterer  på studiene i årene som kommer.