DHK-Kolstad: Stian Gomo Nilsen – Drammen

DHK-Kolstad: Stian Gomo Nilsen

- DHK er favoritter. Men de må fortsatt slå oss.

DHK og Kolstad har hatt noen tøffe kamper denne sesongen. Og med at vi vi møter Kolstad i sluttspillets kvartfinale, må vi regne med en tøff vei om vi skal gå videre til semifinalen. Kolstads trener, Stian er klar for kampene og gleder seg til en tøff utfordring. Vi tok en prat med Stian om sluttspillet og sesongen som var.

– Hei Stian, først og fremst gratulerer med godt gjennomført sesong. Hvilke tanker og følelser sitter du igjen med etter sesongen 18-19?

– Jo denne sesongen vil jeg oppsummere som en berg og dalbane av en sesong. Vi har en høstsesong hvor det meste flyter egentlig. Bare se på kampen i Drammenshallen hvor vi får et ganske heldig mål fra 15 meter helt på tampen av sesongen. Etter jul derimot slår det helt om og vi har mye stang ut. Jeg vil si dere vinner fortjent i Trøndelag, samtidig er det noen avgjørende øyeblikk i den kampen som jeg føler ikke går vår vei. Men vi avslutter på en sjetteplass, høyere enn hva mange hadde forventet. Vi har satt poengrekord for Kolstad i Eliteserien og hadde 10 seiere på 12 mulige før Jul så vi er fornøyde. 

– Ja du peker på at dere har overrasket mange over å ha kommet så høyt som dere gjorde. Men hva har overrasket deg mest med denne sesongen? Hvis du ser bortenfor din egen klubb.

– Jeg synes både Nærbø og Runar har gjort en overraskende god sesong. Og ikke minst Drammen som klarer medaljeplass med den uturen dere hadde før jul med alle skadene. Det er mange ting å trekke fram. I tillegg til at Nærbø gjorde en såpass god sesong så var det fantastisk trykk i hallen deres. Jeg må si at det var den morsomste bortekampen for vår del. Riktignok så tapte vi den kampen, men når man får det litt på avstand så ser man hvor kul kamp det egentlig var. 

– Du nevner Nærbøs hjemmearena, men dere har jo løftet dere skikkelig på hjemmebane hva angår tilskuere. Dere hadde jo flest av alle lag denne sesongen med 1811 i snitt på hjemmebane. Det er en økning med hele 500 tilskuere på en sesong!?

– Vi merker at det er økende håndballinteresse i nærmiljøet. Her oppe er det jo for det meste Rosenborg og ski som står i hodet på folk så når vi opplever en slik oppsving så er det veldig gøy. Vi har jo også en ny og veldig attraktiv hall å komme og besøke så det hjelper på.  Interesse og haller med mye folk er med på å skape en skikkelig god ramme rundt kampene og gjør de så mye bedre å spille. 

– Ja interessen øker?

– Interessen øker og ikke bare her oppe. Det er jo tilskuervekst de fleste steder. Og jeg tror det handler mye om en jevnere liga og bedre liga. Jeg kan ikke huske sist at seriemesteren har avgitt så mye poeng.

– Litt tilbake til ut fordringen på hånden. Det ble DHK i sluttspillet. Er du fornøyd?

Altså, det her blir bare tøffe kamper uansett av hvem vi hadde møtt. Klart med Arendals skade på Vidovic så er det svekket. Men vi må virkelig spille på vårt beste om vi skal ha håp om avansement. Jeg holder DHK som en av favorittene til å vinne hele sluttspillet, om de klarer å slå oss. Med Vidovic ute for Arendal tror jeg det meste handler om Elverum og DHK. 

– Vi ser at Elverum, DHK og flere andre lag allerede har begynt å forsterke til neste år. Hvordan ligger dere an?

– Vi er igang vi også vettu. Vi har henta inn et par nye, blant annet et stort lokalt talent her oppe. Vi håper å signere en til før  vi er ferdige. Så blir det spennende å se hva Fyllingen og Arendal tar for seg. Det kan bli avgjørende for hvordan toppen av Eliteserien ser ut neste år.

– Takk for praten og en riktig god helt til deg og dine.

 

DHK-Kolstad ser du i Drammenshallen onsdag 27. mars 18:00.

Billetter får du kjøpt på ticketco: https://dhk.ticketco.events/no/nb/e/sluttspill_haandball_menn_kvartfinale_dhk__kolstad