DHK-Runar: Kamp for glede – Drammen

DHK-Runar: Kamp for glede

Noen kamper er mer enn bare sport

DHK-Runar er en kamp med flere betydninger. Et irriterende tap i Sandefjord skal revansjeres, men kampen har også betydning for en lokal organisasjon. Superselma er en veldedig organisasjon som jobber for å bedre tilværelsen for kreftrammede barn i Drammen og resten av Norge. Stifteren av organisasjonen, Tommy og kona gikk gjennom enhver foreldres verste mareritt da deres datter ble rammet av kreft.

– Det  hele startet der. Vi så selv hva som var viktig i en slik situasjon. Når sykdommen blir en så stor del av hverdagen er det viktig med de små og store øyeblikkene imellom for å kunne holde motet oppe. Vi ønsker å hjelpe barn som er spesielt hardt kreftrammet og deres familie. Mange av de tingene man tar for gitt i en vanlig hverdag kan være de største hinder i slike perioder. Å for eksempel kunne gi en hesteglad jente en dag med hester kan være et minne som varmer ekstra i den tøffe perioden. I 2016 slo vi oss sammen med Støtteorganisasjonen for kreftrammede og da har vi klart å nå ut til enda flere i landet, kunne Tommy i Superselma fortelle. 

Cenika har de siste fem årene kjøpt en kamp i året hvor alle kommer gratis inn og hvor de donerer 5000 kroner per scoret mål. For Svein-Tore i Cenika er dette en måte de liker å hjelpe på.

– Vi har hatt flere forskjellige veldedige organisasjoner. Det vi ser etter er organisasjoner som har et mål og budskap vi liker og som helst jobber lokalt. Istedenfor å bare gi en sjekk så synes vi det er morsommere å kunne kombinere dette med sport. Vi tror at dette skaper mer oppmerksomhet rundt organisasjonen enn om vi bare sender en sjekk og flere vil bli oppmerksomme på det gode arbeidet Superselma utretter. 

Har du lyst til å lære mer om Superselma og deres arbeid finner du lenken til deres hjemmeside her: https://www.sfk.no/

Under er en video fra da Joakim og Gøran var Superselma til Vestre-Viken sykehus for å spre litt førjulsglede.

 

Kampstart er 15:00 på søndag. Vi sees!

https://youtu.be/UtnI76RoB3E