3 DHK’ere er tatt ut til landslagets bruttotropp – Drammen

3 DHK’ere er tatt ut til landslagets bruttotropp

- Jeg tror jeg har en større sjanse nå enn før sesongen!

Damenes mesterskap er godt igang og heldigvis er det ikke lenge til det er gutta som skal i ilden. Bruttotroppen for landslaget er sluppet og det er et gledelig syn for alle DHK fans. Hele tre nåværende spillere er tatt ut, pluss en gjeng forhenværende DHK’ere.

Aksel Horgen, Gøran Sørheim og Joakim Hykkerud er alle med i bruttotroppen.

-Hykkerud, gratulerer med uttaket. Du er fortsatt ønsket ser vi. Du har jo vært med på dette noen ganger. Hva innebærer det å være tatt ut til bruttotroppen?

Takk for det! Bruttotropp er 28 spillere som blir meldt inn til VM. Ut fra dette er det 16 spillere som får være med på kamp. De som ikke er med i VM troppen må holde seg gående om det plutselig skulle skje med noe med de som blir tatt ut i VM troppen. Så man må være klar uansett om man er med i VM troppen eller ikke.

Er du motivert?
Ja absolutt! Jeg håper selvfølgelig å være med. Men det er en knallhard kamp om plassene. Jeg skal ihvertfall være klar om Norge trenger meg.

En som er litt nyere i gamet er Aksel Horgen. Selv om det har vært noen u-landslagskamper opp gjennom er det ikke helt det samme som A-landslaget.

– Aksel, gratulerer til deg også. Du har hatt en fantastisk høstsesong. Får vi sett seg løpe opp og ned på vingen i Frankrike?

–  Det er et vanskelig spørsmål. Jeg tror nok at jeg er nærmere en plass i troppen nå enn hva jeg var før sesongen startet. Så det kan tyde på at prestasjonene har blitt lagt merke til av landslagsledelsen.

Hva kan du si om konkurransen du får fra de andre gutta?

-Jeg tenker at de som er igjen på lista er veldig gode spillere og selvfølgelig er konkurransen tøff. Jeg håper og tror at det jeg har gjort hittil kan være godt nok. Samtidig er det mange faktorer som spiller inn, så alt er bare en bonus uansett. Er veldig fornøyd med å være der jeg er, så jeg kommer til å jobbe på videre uansett utfall.

Blir det tre eller blir det ingen? Tiden vil vise, vi gleder oss uansett!