Før toppkampen: DHK Kolstad – Drammen

Før toppkampen: DHK Kolstad

Vi tok en prat med Kolstads trener, Stian Gomo Nilsen

Etter utslaget fra Europacupen er det nå på tide å rette nesen mot Eltiserien igjen. Mens vi har vært opptatt med kampene mot Kiel har Kolstad sneket seg forbi alle og tatt serieledelsen  ligaen. Sesongen så langt kan ikke sies å være noe annet enn en opptur for Stians gutter.

– Vi er kjempeforøyde. Skal vi være litt ydmyke så kunne det ikke gått så mye bedre egentlig. 

Var dette ventet vil du si?

– Nei vi er litt overrasket. Samtidig så ser jeg på trening hver dag at vi kan så det er gøy når det sitter. Vi synes også vi kan bli bedre. Vi føler selv vi må ta noen steg til før vi kan kalle oss selv et topplag.

Hva har stemt for Kolstad denne sesongen?

– Jeg synes vi har klart å beholde roen i mange kamper. Vi spiller mye jevne kamper, mot Nærbø for eksempel. I kamper mot lagene under og rundt oss på tabellen har vi holdt roen og fokus og vunnet kampene til slutt. Det som må bli bedre er mot topplagene. Mot Arendal synes jeg vi hadde fortjent ett poeng, men vi er ikke gode nok til å holde helt inn. Elverum så leder vi og slipper inn et mål med fire sekunder igjen på klokken. 

Til forskjell fra Drammen har Stians menn for det meste vært unnlatt skader. Stian sier han er veldig imponert over den attituden DHK har vist denne sesongen.

– Arendal kampen sier alt. Den «stayer» evnen som DHK har vist denne sesongen er veldig imponerende når man kjenner til skadesituasjonen klubben har opplevd. Tempoet for eksempel er ekstremt høyt  og jeg må si det er utrolig å se Joakim jobbe så godt fremover og bakover med tanke på hvor stor belastning det har vært på ham.

Det har vært en reise for Kolstad de senere årene. Med ny arena kommer forventninger og Stian har vært med på både oppturer og nedturer  som trener for trønderne. Om jobben blir mindre gøy med årene vil han ikke si seg enig i.

– Denne jobben er kjempemoro og nå som vi har flyt er det fantastisk. Vi har gjort en reise fra bunnstriden i tidligere år. Man blir kjent med klubb og mannskap gjennom slike tøffe tider. Klubben har gjort en tøff evaluering for å se hvor vi står hen. Tidligere sesonger har det vært snakk om cupgull og toppplass i serien og så har vi endt med et mageplask, da har ikke jobben vært gjort grundig nok. Målsettingen og hva som må til for å nå målene er mye bedre nå.

Hvordan er interessen rundt klubben?

– Det blir bedre og bedre. Jeg merker at folk følger med. Man blir stoppet på butikken og andre steder og folk kommenterer på laget så folk vet at vi er her.

Nå er det DHK neste. Hva er Kolstads styrker inn mot kampen?

– Vi er bunnsolide defensivt. Slipper til veldig lite mål. Jeg tror vi har sluppet inn færrest mål i ligaen de siste to rundene. Vi har litt å hente på contra men vi kommer ditt.

Utenfor jobben som trener, hva gjør du da?

– Hehe er det noe annet å gjøre da? Nei det er ikke så mye hobbyer men vi har kjøpt en hytte nå som vi jobber på. Så det er veldig deilig å komme opp til den og pusle der. Også har vi en hund da som vi må ta vare på. Det er til tider mer jobb med ham enn gutta på trening så det blir litt å jobbe med. 

 

Kampstart i morgen er 18:00 i morgen. Kom og støtt gutta våre til nok en hjemmeseier i Eliteserien!! Billetter får du kjøpt på ticketco: https://dhk.ticketco.events/no/nb/e/eliteserien_haandball_menn_dhk_kolstad_2018