Før Kiel-kampen: Harald Reinkind – Drammen

Før Kiel-kampen: Harald Reinkind

Harald fra Bergen har fortalt litt om tilværelsen i en av verdens største håndballklubber!

Det er ikke få verdensstjerner som stiller på parketten i Drammenshallen, søndag. Og i mellom disse kommer Bergenseren, Harald Reinkind. I forbindelse med kampen mellom DHK og Kiel tok vi en prat med Harald fredag formiddag.

Harald, hvordan er tilværelsen i Tysk liga og Kiel?

Den er veldig fin, må jeg si. Det er mange og bra kamper som gjør tilværelsen sportslig helt topp. Jeg, eller vi, familien og jeg trives veldig godt her i og rundt byen også.

Du kommer jo fra Bergen og da er jo Fyllingen det naturlige alternativet, merker du noe forskjell i og rundt Kiel og i og rundt Fyllingen?

Altså vi kan jo ikke sammenligne norske lag med tyske. De er helt rå her nede. Her i Kiel er alt så profesjonelt. Det er en stor og god organisasjon som legger alt til rette for oss spillere. Det er ikke noe halvveis her når vi kommer på trening. Trenerteamet med alt fra fysisk trener til hovedtrener er også fantastiske. Apparatet rundt er helt rått. Og nå har vi ikke nevnt arenaen en gang. 10400 tyskere her inne lager et helt fantastisk liv. De har en supporterkultur i Tyskland og her i Kiel som går utenpå de fleste når det gjelder håndball.

Kiel er jo ikke noe særlig større enn Bergen i antall innbyggere, men så stor forskjell på arenaen?

Det handler jo mye om kultur. I Bergen er Brann laget. Der kommer 16000 og ser på. Her i Tyskland også er de veldig sportsgale. Mye mer enn de fleste steder i Norge.

Du har jo spilt med Erik i Fyllingen, har du noen hemmelige historier på ham eller?

Hehe, nei ingen hemmelige historier altså. Erik er en kar som bryr seg om de fleste så han var jo nesten mer bekymret han om jeg ble syk, enn det jeg ble selv.

Hva med Hykkerud da?

Mister brun og blid? Ingen særlig historier, men jeg kan si så mye som at ingen har en bedre brunfarge i januar enn ham. Meget mulig det er et sponsorat inne i bildet der.

De fleste Drammensupporterne vil nok huske førsteomgangen i Kiel enn stund, hva skjedde der og hvilke grep tok dere i pausen?

Jeg synes egentlig vi følger kampplanen ganske bra. Vi blir dog litt slepphendte i angrep og slipper til noen contraer vi kanskje ikke burde. I andreomgang så luker vi bort en del offensive feil og stenger buret bakover. Så vi er veldig fornøyde vi. Men det viser jo at uansett hvem man møter så må man stille 100%. Drammen er for gode til å slippe seg ned.

Og nå er det like før. Hvordan blir de neste dagene?

Det blir en trening i dag og så trener vi i morgen på formiddagen, før vi flyr til Oslo i morgen ettermiddag.

Så ikke noe Kielferge?

Nei ikke noe ferge dessverre. Ølet og kjøtter er alt billig her nede. Vi trenger ikke tax-free på det.

Se Harald Reinkind og de andre Kiel-spillerne i Drammenshallen, søndag klokken 16:00