Et av verdens beste lag kommer til Drammen – Drammen

Et av verdens beste lag kommer til Drammen

Mange spennende profiler som kommer til Drammenshallen!

Med noen år siden sist DHK spilte i europacupen, har ikke Drammenspublikummet blitt bortskjemte med superstjerner i hallen. Men igjen vil vi få se noen av håndballverdens beste spillere boltre seg på «parketten».

– Vi kommer til å møte et av verdens beste lag. De er en storhet i tysk håndball og har en frykta hjemmebane med 11.000 fans! Det ble jo rekord for europacupen med over 6500 tilskuere mot oss så det er litt kult.
Jeg har spilt mot Kiel opp mot 15 ganger og hadde noe veldig gode opplevelser med Hannover der hvor vi har tatt poeng både i Kiel og hjemme i Hannover.
Som mange sikkert husker så har jeg møtt Kiel som DHK-spiller tidligere også. Vi vant ikke da heller så vi får gjøre et nytt forsøk nå på søndagen.

Hykkerud medgir dog at det blir nok en tøff kamp, søndag ettermiddag.

– Kampen i Kiel var en stor opplevelse for laget! Å spille på en av de største arenaene i verden og mot de beste spillerne er lærerikt! Men vi viste også at vi er ett lag som kan kjempe mot de aller beste. 1 omgang var veldig bra og vi holder følge! Vi har lært at det ikke går å satse 98 %. Da blir vi lest i angrep og kontret i mot! Men satser vi 100 % i hver satsing så kommer vi til gode sjansene hele tiden!
Vi tapte med 11 mål så det skal nok mer enn ett mirakel til for at vi skal klare å gå videre men ett mirakel ville vært å vunnet kampen! Så vi får gå for det.

Det er mange profiler på dette Kiel laget. Her er noen av de:

Nicklas Ekberg:

Svensken kom til Kiel tilbake i 2012. På den tiden har han rukket å markere seg som en meget solid høyreving for tyskerne.  På sine 316 kamper har han rukket å score 1143 mål hvorav over 300 er i E-cupens storebror, Champions League. Han er en av deres nøkkelspillere så skjerme ut han på kanten blir viktig.

Niklas Landin Jacobsen:

Den danske målvakten har spilt i Kiel siden 2015 og er deres nummer 1 i mål, både på drakten og som førstevalg. Han er også storebror til en annen Kiel-spiller, Magnus Landin Jacobsen. Han er også Olympisk mester med det danske herrelandslaget og har spilt på landslaget siden 2009.

Domagoj Duvnjak

Kroaten er en av gigantene i dette Kiel laget. Den forrige overgangen hans, fra RK Zagreb til HSV Hamburg satte internasjonal overgangrekord på 2,2 millioner euro. Han er ifølge TSM Sportz, den femte beste betalte håndballspilleren i verden. Han ansees som viktig for Kiel med andre ord. Fra sin midtbackplass styrer han spillet, men han har også rukket å nette 661 mål siden sin ankomst i Kiel i 2014.

Harald Reinkind

Nordmannen signerte for Kiel 7. Februar i år. Han scoret to mål mot DHK forrige søndag. Bergenseren har tidligere spilt i Fyllingen og siden Rehin-Neckar Löwen.