DHK gikk seirende ut av thrillerkampen – Drammen

DHK gikk seirende ut av thrillerkampen

Foran 2015 tilskuere sikret DHK 29-28 seieren mot Arendal med fire sekunder igjen på klokken!

Årets kronekamp ble en kamp for historiebøkene. Man skal mange år tilbake i tid for å finne en DHK-kamp med over 2000 tilskuere på tribunen. Og for en kamp det skulle bli. Rammene kunne ikke vært bedre for et skadeskutt DHK-lag. Det var virkelig kvelden den åttende mann var nødvendig. Inngangen til de to lagene var ganske så forskjellige. ØIF Arendal lå på delt førsteplass med Elverum og stilte med fullt mannskap. Kristian Kjelling har måttet bruke tiden siden kampen mot Elverum på å finne målvakter. Ett av ligaens sterkeste lag i flytsonen, mot en meget handikappet regjerende cupmester.

Og det ble tidlig klart at tilskuertallet hadde en positiv effekt på gutta våre. DHK scoret først og sto trygt i forsvar. Det tok Arendal tre minutter for å score sitt første mål. Med et disiplinert lag som fulgte trener Kristians kampplan veldig godt. Førsteomgang var preget av tett og jevn kamp hvor ingen lag fikk en større luke enn tomålsledelse.  For et detaljert refferat av kampen, følg linken i bunn til topphandball.no.

I en slik kamp er det mange som skal framheves, men det mest åpenbare er våre to måvakter; Goran og Sander Akerlie. En som kan kalles superveteran og en ung debutant på 19 år. For Goran ble dette et morsom gjensyn med sin gamle hjemmebane, to år etter at han egentlig la opp som håndballspiller. Det ble hele 10 redninger før han lott de yngre kreftene til Sander ta over, i andre omgang.

– Det var fantastisk, men vi er et lag. Det var jævlig bra fra første til siste mann. Alle var bra i dag. Det var hele laget som vant, sa han til TV 2 etter kampen.

Sander Akerlies første møte skikkelig møte med Eliteserien ble kanskje ikke helt slik han hadde forventet. Debutanten har sittet på benken for DHK før, men i kveld var det tid for å gå ut på banen og stenge buret på en straffe. Heldigvis var det «bare» 2000 mennesker på tribunen som fulgte med. Ingen nerver der med andre ord. Men om herr Akerlie boblet på innsiden, så han kaldere ut enn en isbjørn på utsiden.  Og for en start det ble. Med en tilnærmet spagatredning nede i høyre hjørnet på straffekastet, holdt han ledelsen likt mellom lagene. Den var nok ganske så deilig for ungutten.

Mange var redde for at den tynne stallen til DHK skulle tære på utover i kampen. Og etter 10 minutter ut i andreomgang så edt ut som om skeptikerne skulle få rett. Arendal fikk en tomålsledele i en periode hvor mye ikke stemte for gutta framover. Men etter en timeout fikk våre blå start på motoren igjen og hentet opp ledelsen. Herfra og ut var det mange viktige enkeltprestasjoner og godt forsvarsspill som sørget for et 28-27-ledelse med ett minutt igjen. En godt plassert Hykkerud sørget for en brøyt som stoppet et farlig Arendal-angrep.

Men så ble det spennende igjen. DHK bommet på et angrep med 45 sekunder igjen og Arendal scoret på sitt og igjen var det likt. Og når vi trengte han som mest, steppet Boilesen opp og satte inn et stillestående overarmsskudd med fire sekunder igjen. Kampen ble avblåst før Arendal rakk å score på det åpne målet (DHK tok ut keeperen på det siste angrepet) og seieren var sikret. En kamp for historiebøkene og to viktig poeng å ta med seg inn i vinteren.

Hør hva Kristian hadde å si etter kampen, i videoene under. I neste hjemmekamp tar vi imot en skikkelig mastodont i håndballen. Da er det selveste TWH Kiel som tar turen. Kampen spilles 25. November klokken 16:00.