Elverum-DHK: Michael Apelgren – Drammen

Elverum-DHK: Michael Apelgren

Les hva Elverums trener, Michael har å si før kampen!

Om vi liker det eller ikke så har Elverum vært og er, laget å strekke seg etter. Dette er laget det er aller deiligst å slå, men kanskje også det vanskeligste.  Med en «fresh» og full arena er det både skummelt og morsomt å spille der. Vi har tatt en prat med Elverums trener Michael Apelgren før kampen på tirsdag!

Hei Michael! Seirer i Champions League og en god start i serien. Hva synes du selv om sesongen hittil?

– Jeg synes vi har gjort det veldig bra. Ja vi har tapt noen poeng her hjemme, men det er jevne kamper så det er ikke noe vi lar plage oss for mye akkurat nå.  Vi kommer nok til å variere noe i prestasjonene; vi er midt i et generasjonsskifte så det er ting som skal prøves ut. 

Ja hvordan er det med å holde fokus og motivasjon oppe når man bytter ut store arenaer i Europa med seriespill?

– Det er en utfordring, helt klart. Vi vet om det men det er ikke lett å jobbe rundt. Vi er på tv hver helg og alle vil slå oss. Vi må være på topp hele tiden for å holde dere andre unna. Jeg mener norsk liga blir bare bedre. Det er mange lag nå som har tatt flere steg. Kristian synes jeg har gjort en kjempejobb i DHK.

Elverum har jo hatt litt grepet på norsk herrehåndball i mange år nå, hva tror du er oppskriften på denne suksessen?

– Jeg har jo ikke vært med hele veie. Det start jo med Christian Berge. Men det er rett og slett mange rundt og i klubben som arbeider hardt. Det er en driv og stolthet i byen knytta til laget. Jeg tror det er en viktig nøkkel. Alle må dra i samma retning. Igjen, det er mange i norsk håndball som jobber bra så det vanskelige for oss blir jo å holde oss der. Vi må tørre å tenke nyt. Finne nye veier for å bli bedre. Hvis vi bare fortsetter som vi har gjort vil vi stagnere. Det er vår utfordring for fremtiden. Jeg tror ikke at det som var godt nok for fem år siden er godt nok nå.

Men jeg synes det er et skjevbilde i at vi er så overlegne. Det er vi ikke. De fleste av kampene er utrolig jevne. Vi er ikke i nærheten den dominansen som LHK har hatt på damesiden. Marginene går ofte i vår favør og det tror skyldes en vinnerkultur vi har skapt her i Elverum. Vi vet vi kan vinne. Vi tror på det og da klarer man ofte å dra det i land til slutt.

Ja du snakker om at norsk håndball er bedre nå. Mange snakker om økt profesjonalisering i klubbene og tilskuersnittet øker. Hva blir veien videre for norsk herrehåndball?

– Man må prøve å bli bedre. Man må ha en lyst til å gå framover. Komme ut av komfortsonen og gjøre nye ting. Og masse hardt arbeid. Gode ideer tar deg ingen vei uten å utføre de skikkelig.

Dere har jo en ganske ny hall. Det påvirker vel positivt?

Ja absolutt. Der er det en del å hente i norsk liga. Se på Sverige. Den svenske ligaen tvang gjennom nye regler for haller for å presse fram en utvikling. Noen falt av lasset men for de andre klubbene så har det vært et kjempeløft. Det er kulere med tribuner på begge sider og en intim lyd istedenfor ribbevegger og kald betong å sitte på. Vi må ha gode haller for å kunne gjøre en god jobb. Riktige arenaer skaper gode rammevilkår. Se på kolstad. Også må man høres og synes i området. Vi konkurrerer mot andre sporter og andre fritidssysler. Folk må vite at vi er her og vi må vise at vi har et godt produkt de kan følge med på.

Og til slutt Michael, hvordan kamp får vi på onsdag?

– En taktisk kamp. Kjelling er veldig flink på det taktiske så det blir en duell i kampen mellom meg og ham. Det er to lag som spiller på fart så det kommer til å være høyt tempo. På banen så tror jeg duellen kommer til å stå mellom Mathias Kolstad og vår sisteskanse. Vi er like lag på noen områder å ulike på andre så det gjelder å spille på våre styrker og utnytte deres svakheter.

 

Vi gleder oss veldig til denne kampen. Kampstart er 20:15 og du ser den på Tv2-sport 1!