DHK-KH Besa Famgas søndag 18:00 – Drammen

DHK-KH Besa Famgas søndag 18:00

Mathias og Gøran synes det er på høy tid vi er tilbake!

DHK er tilbake i det gode selskap og første kamp spilles mot seriemesteren fra 2016 i Kosovo, Besa Famgas. Selv om det har gått noen år siden DHK sist spilte E-cup, er det ingen tvil om at vinneren fra 1996 er tilbake der de hører hjemme. Et par av DHKs nåværende spillere har spilt i E-cup for klubben og Mathias ser spent på muligheten til internasjonal motstand igjen.

– Det er på høy tid at DHK er tilbake i det gode selskap! Vi var jo første norske klubb som vant en europacup og den første som slapp å kvalifisere seg inn til Champions League også. Nå har det vært en lang «vinter», men jeg føler sola endelig begynne å skinne litt på klubben igjen. 

KH Besa Famgas er det et lag du har vært borti før eller?

Nei jeg vet ingenting om de, men erfaringsmessig blir det en knalltøff bortematch – så viktig meg en god start nå til helga! Vi får prøve å forberede oss som vanlig, går rykter om at Bent Dahl skal klare å oppdrive noe video og det vil jo hjelpe litt. Det som gleder meg mest med å være tilbake i Europa er at DHK er litt på kartet igjen. Vi trenger europacupspill for å tiltrekke oss de unge, spennende talentene som skal bære laget i framtida når alle gæmlissene har lagt gebisset på hylla. Personlig får jeg forøvrig litt guttefølelsen igjen, moro å reise litt i Europa med guttane.

Gøran du blir jo ikke å se på banen søndag men er det litt ekstra for deg og eller?

Ja klart! Europaspill er er alltid morro. Da får man avbrekk fra å møte de samme lagene om igjen og om igjen og får spritet opp motstanderne litt.

Er det noen personlige minner du kan trekke fram som betyr litt ekstra?

For noen år siden havnet vi i en gruppe med både Kiel og Barcelona. Da snakker vi topp internasjonal motstand og da får du virkelig sett hvor lista ligger. Jeg husker ikke om det ble noen mål i de kampene, velger å skylde på at jeg var ung og ikke hadde like mange minutter på banen som det jeg har nå

Uten å generalisere for mye så møter vi et lag fra Balkan og de spiller jo ofte litt «røffere» enn hva norske lag gjør. Hvordan blir det tror du?

Nei vi kjenner ikke så godt til laget så uten å skue hunden på hårene kan jeg vel si at de er tøffe og spiller på en litt annen måte. Men vi er et godt lag så vi kommer til å spille på hva vi er gode på og så får de spille på hva de er gode på.

Avkast er søndag 18:00 og de billigste billettene finner du alltid på Ticketco