Runar-DHK 16:00 søndag. Leif Gautestad – Drammen
Leif Gautestad. Foto: NRK

Runar-DHK 16:00 søndag. Leif Gautestad

Hør hva Runars trener har å si før oppgjøret, søndag!

Søndagens bortekamp blir et gjensyn med en gammel rival for DHK. Runar har tatt turen opp igjen og selv om vi møtte de i cupen i fjor, har det ikke vært spilt en offisiell seriekamp mot Sandefjord-laget siden 10.02.2016. I den forbindelse har vi tatt en liten prat med hovedtrener Laif Gautestad om hva som er ståa i kubben.

Hei Leif. Først og fremst gratulerer med eliteseriekontrakt. Hvordan har veien hit vært?

– Det ble ganske tidlig klart i forrige sesong at vi kom til å rykke opp og det ga oss muligheten til å starte tidlig med forberedelsene for denne sesongen. Fysikk er noe nyopprykkede lag historisk sliter med så der var det fult fokus tidlig for å kunne styre det bedre.

Hvordan føler du at dere ligger an?

– Vi er på god vei. Det ble dog et knepent tap i første seriekamp, men sesongen er lang og vi kommer til å lære mye.

Hvordan har dere forsterket laget før denne sesongen?

– Vi mistet jo André til dere, det var et stort tap. Så vi har måttet dekke inn der og samtidig prøve å forsterke andre lagdeler. Vi har hentet hjem noen gutter som har spilt i utlandet noen år, blant annet i Sønderjyske og Leipzig; så det blir spennende å se om de holder mål i Eliteserien.

Hva har dere satt som mål før sesongen?

– Målet er selvfølgelig å holde seg. Vi er et nyopprykket lag og vet det er tøft å etablere seg her så vi kommer til å kjempe hver uke for poengene. Vi har ingen ønsker om å bli et heislag mellom divisjonene. På sikt så ønsker vi å sette preg på Norsk håndball igjen. Vi er en klubb med stolt historie og vi skal bygge stein på stein. Godt arbeid tar tid.

For  å gå over på noe annet, men som alle lagene i Eliteserien er avhengig av; nemlig tilskuere. Snittet i Eliteserien har begyt å stige igjen, har du noen tanker knyttet til det?

–  Norsk herrehåndball er i vinden  med landslaget og Elverum i CL. Det har kommet flere flotte arenaer. Da kommer flere på kamp. Det er en uforutsigbar sport hvor ikke alltid det beste laget vinner og med mange mål, noe jeg tror gjør sporten underholdende. Produktet har blitt bedre.  Vi ser at klubbene også har profesjonalisert seg, så det gjøres mye godt arbeid rundt om kring.

 

Kampstart er 16:00 søndag. Ta helst turen og støtt gutta! Om du ikke har mulighet men vil se kampen kan du se den på håndballtv.com