Før kampen: Joakim Hykkerud og Kristian Kjelling. – Drammen
Foto. Drammens tidende

Før kampen: Joakim Hykkerud og Kristian Kjelling.

En cupkamp for DHK, en broderduell for Joakim!

Neste onsdag starter serien for fult med hjemmekamp mot Falk-Horten. Men før denne kampen får vi en smakeprøve på alt som har blitt planlagt og terpet på i hele oppkjøringen. Det er til Joakims egne hjemmetrakter gutta skal. Første motstander i cupen er Notodden, en klubb som står Joakims hjerte nær

Joakim vi møter et lag du selv holder veldig nært og har god kontakt med, hvordan blir dette for deg?

– Dette gleder jeg meg veldig til. Det er alltid gøy å spille der selv om jeg ikke har spilt en tellende kamp i den hallen siden jeg var 17 år så det nærmer seg jo 15 år siden. Også har  jeg aldri spilt mot Notodden.Det som gjør det ekstra morsomt også er jo at det er Brodern som er spillende trener  i klubben så taper vi dette så får jeg høre til Dovre faller.

Er det noen gamle kjenninger igjen på laget der?

Jada. Bestekompisen min spiller der og han har lovet meg juling, men jeg kan love tilbake at jeg også gir litt juling.

Hva kan du fortelle oss om Notodden som klubb?

Notodden er muligens den største klubben i Telemark, de har ihvertfall vært det før. De har mange gode yngre lag og mye tradisjoner. De har spilt i toppen før men de har ikke vært i toppen av norsk håndball på en god stund. De har dog fått noen gode studenter nå, en spanjol blant annet så de har et morsomt lag i ligaen sin. Jeg hørte at et par tre av studentene skulle på klassetur så de var ikke tilgjengelige, sånn er det dessverre i breddeidretten..

Hva kan vi forvente oss av de på banen i morgen?

Jeg var å kikket på de på mandag. Ikke noe løpelag akkurat så vi kan løpe over de om vi kjører på. Men du vet aldri. De har ikke noe å tape og de spiller for moro og kommer til å spille opp mot sitt beste når de møter et eliteserielag. Jeg tror ikke Brodern finner opp kruttet . De kommer til å bruke de store gutta de har til å gi juling og prøve å presse seg gjennom etablert forsvar. Det er ingen unnskyldning til å spille på halv maskin. Jeg synes er viktig er at vi gjør det skikkelig og at vi fremstår proffe når vi reiser rundt uansett hvem vi møtet.

 

Kristian hva tenker du om kampen?

– Dette er en kamp som skal gjennomføres med stil. Vi skal være 100% tilstede. Dette er et lag som vi skal slå ganske greit så jeg forventer at alle møter opp til kamp, fysisk og mentalt.

Hvilke mål har dere satt for sesongen?

– Ja målene er satt. Vi ønsker å skru opp prestsjonene og gå for gull. Nå har ting endret seg litt siden vi satte disse målene men vi følger den avtalte planen.

Hva har fokuset vært på siden dere kom hjem fra Danmark?

Fra vi var i Danmark har fokuset ligget på angrepsspillet vårt. I kampen i morgen kommer vi til å se på hele banespillet. Vi må bli kvitt en del slurv.

Utenom Hippe og André, hvilke andre spillere er ikke tilgjengelig?

Eirik Alm og Adrian Aalberg. Det er mulig vi tar med Adrian i morgen vi må se hvordan han føler seg i morgen.

 

Kampen blåses igang 19:00 i morgen. Ta turen og hei gutta fram til enda et nytt cup-eventyr!