Før «Semin» – Drammen

Før «Semin»

Hils på Torbjørn Bergerud

Vi fortsetter vår introduksjon av gamle DHK-spillere og denne gangen har vi vært i kontakt med landslagskeeper og «vaskeekte drammenser» (har du startet karrieren i DHK så er man drammenser), Torbjørn Sittrup Bergerud. Torbjørn spilte i DHK fra 2011-2015 da han gikk videre til Lugi i Sverige. Han flyttet ut i en ung alder og hittil kan vi vel si han har hatt en bra sportslig karrière. Hvordan har det gått utenfor banen? Følg med!

Hvordan har det vært for deg å flytte og spille ute?

Det har vært lærerikt og utviklende. Jeg har lært mye om meg selv både på og utenfor banen. Jeg føler også selv at jeg har utviklet meg veldig mye som målvakt.

 

Utenom familie og venner, hva savner du mest når du bor ute?

Savner veldig mye egentlig. Enkelte ting fra butikken som Norvegia og Grandiosa savner jeg noen ganger. Men mest av alt kommer vannet. Vannet fra springen, for det er så vanvittig mye bedre i Norge enn i Danmark som jeg bor i nå.  

 

Men det er vel ikke bare kjipt å bo ute heller? Hva er det beste?

At jeg kan leve av å spille håndball. For da kan jeg fokusere 100% på håndballen og utvikle meg videre.  

For de som ikke har fulgt alt for godt med på karrièren din, så tror jeg redningen din mot Kroatia i det 60 spilleminutt i fjorårets VM var en øyeåpner. Hvordan har du selv merket det på kroppen?

Jeg merket det veldig godt rett etter mesterskapet. Under mesterskapet rakk man liksom ikke å ta alt innover seg, da gikk dagene bare etter den dagsplanen vi fikk. Etter mesterskapet var det litt press på fra journalister, folk som skrev og folk som kom bort til meg. Det var jo noe helt nytt som jeg ikke har opplevd før. Men jeg prøvde bare å nyte det og kose meg med all den oppmerksomheten som fulgte med. Jeg følte jeg taklet alt dette veldig bra.

 

Hva husker du best fra tiden din i DHK?

Bå banen husker jeg godt kvartfinalen i cupen mot Haslum i 2013, da vi vant 26-25. Vi røk jo ut i semi’n, men husker godt at den kvartfinalen var veldig bra!

Utenfor banen så husker jeg at botkasseturene var store suksesser.

 

Har du en røverhistorie som tåler dagens lys?

Dessverre, der har jeg ikke mye å komme med. Vi var snille gutter.

 

Får du tid til å se noen DHK kamper nå da?

Så kampen mot Halden og den var jo veldig bra!! Men utenom den kampen har jeg ikke sett så mye i det siste.

 

Nå gikk vi videre fra kvartfinalen i sluttspillet. Hvilke sjangser levner du oss og hva tror du om resten av sluttspillet?

Elverum er vel favoritter til å vinne sluttspillet, men syns det er noen utfordrere i DHK og Arendal i hvert fall. Jeg har jo ikke fulgt så godt med, men med tanke på hvordan serien endte og de spillerne de har til rådighet, så kan de slå Elverum.

MEN, jeg håper selvfølgelig på DHK og at de går hele veien!!