Før Kvartfinalen: Espen Lie Hansen – Drammen

Før Kvartfinalen: Espen Lie Hansen

En uformell prat om bil-bass og "innedass"

I går fikk vi høre fra veteranen, Frode Hagen og om hans tid i klubben. Nå reiser vi litt lenger fram og har snakket med en kar som mange DHKere burde kjenne til. Drammenseren og Skogergutten, Espen Lie Hansen har hatt en karrière mange håndballspillere kunne tenkt seg. Med sine rundt 140 landskamper og 430 på landslaget er han en av veteranene der å regne. Men selv om han spiller på de store internasjonale arenaer idag, har han fortsatt et hjerte for byen og klubben, hvor det hele startet.

Først og fremst, Espen; kjempehyggelig at du tar det tid. Dere er jo i sesongavslutningen, med Champions League på plakaten og en pallplass å kjempe om. Hvordan har sesongen vært så langt?

– Min sesong har vært litt spesiell. pga økonomiske problemer i HC Midtjylland, så måtte jeg skifte klubb mitt i sesongen. Da endte jeg opp i Franske Nantes. Hvor vi ligger på 3. plass i serien. og har en stor mulighet for å kunne nå Finalen i Champions League. Så det er helt klart en av de rareste sesongene mine på en stund, men det ser ut som det kan få en skikkelig morsom avslutning på sesongen.


Har du noen høydepunkter å snakke om hittil i sesongen, eller er det for tidlig?

– Høydepunktet må nok være at vi har klart å komme helt til kvartfinalen i Champions League. Det er liksom det største man kan oppnå innen klubbhåndball. Vi er jo fortsatt med så tror nok det høydepunktet toppes om vi kommer til finalen.

Du reiste jo ut i en ganske ung alder, men hvordan vil du beskrive din tid i DHK?

Min tid i DHK var bra. Jeg har mange gode minner derfra og det var i DHK jeg fikk prøvd meg på det høyeste nivået for første gang; i Champions League. 

Er det noen røverhistorier fra den tiden du tør å dele med oss?

Nei, vi var en snill gjeng så mye ugang var det ikke. Men det er en historie som jeg må fortelle: Det ble jo alltid lage kampprogram til alle kamper, og det var jo en kar som selvfølgelig stilte opp med et fast motto i disse. Selveste, Hykkeruds motto var noe så fiffig som «en bil uten bass, er som et hus uten dass». Må være fra Notodden for å kunne stå inne for noe sånt.

(Etter en prat med Kolstad Holm, kunne han fortelle at på deres første landslagssamling sammen, var Joakims svar på om han hadde kjæreste: «Nei jeg har ikke bil».)

Får du sett noen DHK kamper nå for tiden.

Vi spiller jo ofte selv, men jeg har klart å fått sett noen kamper.

Hva synes du da?

– Jeg liker hvordan de spiller når det går hurtig og tror de kan være med å kjempe i toppen. Men tror det blir vanskelig å gå helt til tops uten venstrehendt høyreback. Er ikke lett for en høyrehendt å spille der. Man får ikke samme trykket i spillet.