Før kvartfinalen: Frode Hagen – Drammen

Før kvartfinalen: Frode Hagen

Frode er klar på hvem han "setter penga på" i sluttspillet

Tross sin unge alder, er det mange legender som har akslet DHK-drakten opp gjennom årene. En som kan kalles en levende legende, er Frode Hagen. Med sine 188 kamper og scoret 578 mål for landslaget, er han heller ingen lettvekter å regne internasjonalt heller. Med DHK igjen i en god posisjon før sluttspillet, tok vi en prat med Frode, for å mimre om gamle dager og for å høre hva han synes om dagens gutter.

Hei Frode! Takk for at du stiller opp på kort varsel. Hva bedriver du dagene med nå for tiden?

Nå jobber jeg i Norsk Sveiseteknikk. Vi leverer sveisestål/tråd og kompetanse ut mot Offshore, Subsea, Skipsverft, Vindmølle produksjon bl.a.til store deler av verden. Vi utvider i disse dager i USA så det er en spennende jobb.

Frode vi ha mange forskjellige spillertyper i dagens DHK. For de av oss som er for unge til å ha sett noe særlig av din karriere, hva slags spillertype var du?
– Hmmm…er jo litt lettere at andre svarer på det, men var nok en utpreget avslutter/skytter med ulike type skuddvarianter fra luften og bakken. 

Det er jo ikke for mange år siden du ga deg, men har du noen morsomme historier som tåler dagens lys?

Det er ikke så mange røverhistorier, men når vi skulle spille mot PSG borte i E-cup som hadde flere ferske verdensmestere på laget, byttet vi ut bagen med plastikk poser for å se ut som amatører og useriøse… Det funket og vi vant…artig!

Var de noen spesielle motspiller det var ekstra morsomst å slå?

Ingen spesiell motspiller som jeg kommer på, men det var spesielt artig i DHK når vi skulle spille mot motstander som på papiret var betydelig bedre. I den tidlige perioden så var vi et ganske ferskt lag. Norske motstandere lærte oss fort å kjenne men for utenlandske gikk det ikke like fort. Vi på laget visste jo selv at vi hadde hatt en rivende god utvikling så om vi gjorde en normal god kamp, så vant vi! Det var en fantastisk følelse.

Men det var jo ikke slik at man alltid vant. Hvem var ivrigst på evalueringene etter kamp?

Vil nok ikke bruke order dårlig taper, men Glenn Solberg var nok den som var tøffest i evalueringene og ekstremt opptatt av hva/hvorfor det gikk til he***** og hva som måtte forbedres til neste gang. 

Hvem var garderobens klovn/humørspreder?

Vil nok si Øystein Johansen og Svein Erik Bjerkrheim. Det vr alltid gode historier på lur i garderoben og et irriterende godt humør til tider. Sammen var de jo også en kruttønne var sprell.

Nå har vi snakket litt om gamle dager, men hvordan er det med interessen i disse dager? Har du fått med deg noe av DHK denne sesongen?

Interessen er der så absolutt. Dessverre har jeg kun fått sett 1 kamp. Når man blir «voksen» så kommer jobb og familie fort i veien. Heldigvis så driver mine egne unger også med håndball så jeg unnskylder meg med at jeg bygger opp en generasjon håndballhelter. Men den jeg så live og etter hva jeg har hørt av andre er det mye spennende med dette laget. Det er høyt tempo og mye godt angrepsspill. Her har Kristian hatt god kontroll på spillerlogistikken og disponert laget veldig godt.
Hva tror du om sluttspillet da?
Det er åpent. Mange gode lag som kan sparke godt fra seg på få kamper. Men jeg synes at Elverum og DHK har vært sterkest i serieinnspurten så jeg holder en knapp på oss og Elverum.