Talentfull venstrekant til DHK – Drammen

Talentfull venstrekant til DHK

Kantspilleren Adrian Aalberg (25) er klar for DHK

HK fortsetter å styrke stallen, og har signert venstrekanten Adrian Aalberg for to år. Aalberg kommer fra eliteseriekollega Kolstad i Trondheim.

DHK – trener Kristian Kjelling vil ha konkurranse på venstrekanten, og har signert Adrian Aalberg (25). Han deltok på rekruttlandslagssamlinger i fjor høst, og har også noen samlinger med A-landslaget.

– Først og fremst er jeg smigret over at DHK ønsket meg. I Norge er det bare to klubber det ville vært aktuelt å bytte bort Kolstad med, og det er Elverum og DHK. Nå ble det DHK for meg, og de er i dytten. De har resultatene, de har en dyktig trener i Kristian og en god spillertropp. Jeg tror de kan bli et flaggskip igjen, sier Aalberg.

Aalberg hadde ett år igjen av en toårskontrakt i Kolstad, men klubben valgte å fristille ham. På et Kolstad-lag som berget den siste sluttspillplassen i den siste serieomgangen, bidro Aalberg med 85 mål denne sesongen, tre av dem fra sjumetersmerket. Det var nest flest i laget.

Skal ikke stå og vente på ballen

DHK – trener Kristian Kjelling beskriver ham som en ambisiøs, teknisk og hurtig kantspiller.

– Jeg liker å involvere meg i spillet, og er ikke en typisk kantspiller som står nede i hjørnet og bare venter på oppspill, forteller Aalberg.

Ifølge medspillere i Kolstad regnes han som distré og glemsom, og han bidrar titt og ofte til lagets bøtekasse, skriver de på klubbens hjemmesider.

– Nå var jeg sjef for bøtekassa i Kolstad, og jeg mistenker dem for å forsøke å ta igjen og disse meg fordi det var jeg som sto for all innkrevingen, mener han

Fra før har DHK Erik Skifjeld Alm og Kristoffer Norgren Olsen på venstrekanten. Alm har ett år igjen av sin kontrakt med årets sølvvinnere.

– Jeg har hatt veldig hard konkurranse på venstrekanten i Kolstad, og det har skjerpet meg. Så jeg ser fram til å spille med Erik (Alm) i DHK, sier han.

Seks år i Kolstad

Aalberg, med aner på farssiden i Stjørdal,  har Malvik som moderklubb, har spilt i Strindheim, og rakk ett år i Halden også før han gikk til Kolstad. Der har han spilt de seks siste sesongene.

Da DHK møtte Kolstad på bortebane i høst scoret Aalberg fire mål da Kolstad vant 30–28. I Drammenshallen ble det tre mål da DHK tok revansje med en 24-19-seier.