Kristian har begynt å forsterke laget – Drammen
André Christiansen har signert for to år med DHK

Kristian har begynt å forsterke laget

Med europacupspill neste sesong blir det viktig med en bred tropp

(Kopi fra: Drammens Tidende)

Drammen HK har signert venstrehendte André Christiansen for to år. Han kommer fra Runar som gjør comeback i eliteserien til høsten.

23 åringen har spilt i Runar de sju siste sesongene, og forlater altså klubben etter at de sikret opprykk til eliteserien.

– Jeg ønsket å prøve noe nytt, og kanskje et miljøskifte er greia. DHK har noe på gang, og kanskje er det der jeg kan utvikle meg enda mer. Noen vil sikkert synes det er rart at skiftet kommer nå, men jeg var med og spilte Runar ned fra eliteserien, og har vært med på å spille dem opp igjen, så da har jeg ikke så dårlig samvittighet, sier han.

Christiansen har fagbrev som elektriker, men har startet studier for å bli elkraftingeniør.

Hykkerud pratet ham inn

Kontakten med DHK var også litt tilfeldig. Christiansen var forrige helg på rekruttsamling i Skien sammen med blant annet Joakim Andre Hykkerud, og Hykkerud frittet ham ut om fremtidsplanene. Christiansen sa det som det var, at han var på utgående kontrakt i Runar, og at han lurte litt. Hykkerud ringte Kjelling, Kjelling ringte Christiansen, og dermed var prosessen i gang.

For Kjelling har lenge ønsket å styrke troppen med en venstrehendt bakspiller. Kjelling sjekket opp vestfoldingen på 198 centimeter og 105 kilo, og med 113 spillemål for Runar på samvittigheten denne sesongen. Det er flest spillemål i klubben, men Espen Røhmer går så vidt foran med 13 sjumetersmål.

Ganske komplett

– Jeg så en venstrehendt spiller som var god utover i banen, han skjøt godt, hadde et bra samarbeide med streken og han var god i forsvar. Altså ganske komplett, men kan bli enda bedre på alt hos oss, mener Kjelling.

– Først og fremst vil han passe veldig godt inn i vårt spill, med Gøran Sørheim ved siden av seg som er ekstremt god til å sette opp dem rundt seg i gode posisjoner, forklarer DHK-treneren.

Han har behov for en litt større tropp kommende sesong da DHK også skal ut i europacupspill, og vil fortsatt jakte et par nye spillere.