Før kampen: Øystein Johannessen – Drammen
Øystein Johannessen (t.v) Husker et profesjonelt apparat rundt spillergruppen.

Før kampen: Øystein Johannessen

Hvordan var forberedelsene til gullgenerasjonen?

Med to stjernesmeller forrige uke, har vi skrevet litt om viktigheten av forberedelser. Først snakket vi med Gøran Sørheim om lagets- og hans forberedelser, nå har vi tatt en prat med forsvars-bautaen, Øystein Johannessen. Når man liker å forhindre mål mer enn å skape de, er et hvilket som helst overtak viktig f:or å gjøre den beste beslutningen.

Hei, Øystein. Mye har skjedd innen digitalisering siden du spilte, og det er kanskje lettere å analysere kamper idag enn før. Hva tenker du om det og hvordan var lagets forberedelser?

–  Ja det er mindre arbeid som skal til for å lage oppsummeringer av kamper og slikt. Vi måtte lage kassetter og dele de ut fysisk. Men vi så fryktelig mye video. Om vi så mer vet jeg ikke, men da var det slik at alle lagene filmet sine egne kamper og sendte disse kassettene rundt til de andre lagene. Så selv om prosessen går fortere idag med alt over nett, så var video kjernen i å lære seg motstanderen. Gjennom landslaget og klubb hadde vi samarbeid med Olympiatoppen. Kompetansen var veldig høy når det kommer til fysisk trening. Jeg husker også at vi hadde mentale trenere innom over perioder. Vi hadde et veldig profesjonelt opplegg rundt oss.

Hvordan forberedte du deg til kamp?

– Så enda mer video. Men da var det på spesifikke spillere. Jeg var først og fremst en forsvarsspiller så jeg så mye på bevegelsesmønstre og valg, motspillere gjorde. Tempo tror jeg er den største forskjellen fra da til nå og det var jo til min fordel for jo lavere tempo desto lettere er det å lese motstanderens offensive valg.

Hvordan var det med kostholdet?

– Kjempeviktig. Med så mye treninger som vi hadde så skjønte man fort at uten riktig kost og søvn så blir kroppen fort nedbrutt og da kommer det skader.

Nå går jo sesongen mot slutten og du har vært til stede på de fleste hjemmekamper hvertfall – hva har imponert deg mest denne sesongen?

– Det må være Kristian. Hvordan han har komponert laget, tatt tak i problemer vi har hatt de seneste årene som at vi slapp inn for mye mål. Nå er vi det gjerrigste laget i ligaen. Han har hentet inn gode forsterkninger som selvfølgelig styrker laget umiddelbart, men det handler også om å finne en god balanse og å få spillet til å sitte. Det er jo det vanskeligste og det tror jeg han har fått til gjennom å skape et godt miljø hvor alle trives og en trenings-moral med høy seriøsitet over seg.

 

Ikke gå glipp av siste hjemmekamp før sluttspillet. Da skal gutta bringe enda mer edelt metall hjem, så møt opp til kamp 19:45. Billetter får du kjøpt på:

https://dhk.ticketco.events/no/nb/e/eliteserien_haandball_menn_dhk__baekkelaget