Før kampen: Svein Erik Bjerkrheim – Drammen
Foto: Aftenposten

Før kampen: Svein Erik Bjerkrheim

En gammel stjerne med stort blått hjerte

Det har vært mange spillere innom DHK siden klubbens oppstart. En av de som har markert seg mest er Svein Erik Bjerkrheim. Med 14 år i klubben, først som spiller og så som daglig leder, er det en mann med stort hjerte for DHK som tok en prat med oss.

Hei, Svein Erik! Hvordan har du det om dagen?

– Jeg har det veldig bra. Det er litt mye jobb nå så jeg får ikke sett så mange kamper som jeg skulle ønsket nå, dessverre. 

Ja, hva er det du driver med for tiden.

– Du, jeg er organisatorisk direktør i Steen og Lund og nå har vi blitt kjøpt opp av et større firma så det er mye overgang og arbeid knyttet til det.

Men du har fått sett noen kamper?

– Jada jeg har det. jeg var blant annet på cupfinalen noe som var en utrolig flott og morsom opplevelse og det varmet hjerte mitt godt at gutta sikret det første sølvtøyet på 10 år. 

Ja, hva synes du om nye DHK?

– Jeg er kjempe-imponert over det arbeidet som er gjort. Her har mange flinke mennesker gjort en meget solid jobb med å snu skuta. Jeg må si jeg var skeptisk i starten på flere ting, men jeg har virkelig blitt motbevist. Jeg vil gjerne trekke frem den jobben Kristian Kjelling har gjort med laget på banen og spillerstallen. jeg hadde trudd det skulle gå så bra så fort, men nå står vi her med et cupgull og kanskje det blir en sterk andreplass i seriespillet. I sluttspillet kan allting skje så dette kan bli veldig bra.

Du har jo spilt noen kamper mot Haslum opp gjennom tidene. Kan ikke du fortelle litt om det?

– Haslum har hatt gode lag så lenge jeg kan huske, og mot slutten av min karrière var jo Mamelund utrolig god for Haslum. Mamelund var en skikkelig kødd, på en god måte da vi møtte dem. Han visste alltid hva som skulle gjøres for å terge på seg både oss og Drammensfolket og det satte en kjempemorsom ramme på kampene. Så vidt jeg kan huske har jeg aldri tapt mot de men når det er sagt husker jeg bare seire da.

Herrelandslaget gjør det bra nå og DHK er i ferd med å snu skuta skikkelig; har det en innvirkning på publikumsdeltakelsen tror du?

– Ja jeg tror det er på vei opp. Det er gode tider både for klubb og landslag og det er veldig positivt. Drammenspublikummet har opplevd mye seirer opp gjennom årene og da blir man godt vandt, så når det kommer litt dårligere tider slår kanskje publikumssvikten litt hardere inn. Men om dette fortsetter så kommer publikummet tilbake til Drammenshallen. Drammen er en skikkelig håndball-by og jeg tror det kommer til å vekkes med det gutta leverer nå.

Rekker du kampen i morgen da?

– Jeg håper det. jeg skal jobbe så fort jeg kan for å rekke den kampen for dette kommer til å bli utrolig morsomt.

 

Kampstart er 18:00. Hjelp oss opp på andreplass, det blir mye lettere med deres hjelp!

Heia DHK