Før kampen: Tre på rappen – Drammen

Før kampen: Tre på rappen

Den skadefrie, den forberedte og landslagsspilleren

Uken skrider fremover og vi nærmer oss kampdag. Kolstad gjester DHK i søndagens oppgjør, som blir en nøkkelkamp om vi skal holde oss inne på topp tre plassering. DHK har allerede røvet håndballforbundet for edelt metall denne sesongen og vi ser ingen grunn til å stoppe der.

Vi stilte noen spørsmål til tre av guttene på laget som utgjør den mer yngre generasjonen spillere i laget: Aksel Horgen, Andreas Bjørkman Myhr og Thomas Boilesen

Aksel, du var skadet sist vi møtte Kolstad. Hva tenker du om den kampen?

– Nei det var ingen god kamp fra vår side og Kolstad var definitivt oppe på noe av sitt bedre spill. Jeg sitter med en følelse at vi er mye bedre forberedt til denne kampen, og statistikken våres taler jo for en veldig sterk hjemmeform også.

Hva gjør det med en spiller når han sitter og ser sitt eget lag på tv?

– Det er ikke noe gøy å sitte hjemme og se kamper, spesielt ikke når vi taper. Man føler som resten av laget, en veldig revansjelyst. Vi ønsker oss jo også et best mulig utgangspunkt for sluttspillet og da er det ingenting utenom å slå Kolstad.

Thomas Boilesen ble nettopp tatt ut til landslagssamling med 98-generasjonen, så da var det på sin plass å høre med ham om det.

Thomas du har igjen blitt tatt ut til landslagssamling med 98-laget, gratulerer.

– Takk. Det føles veldig bra. Jeg føler at det er en bekreftelse på at man gjør noe riktig i treningsarbeidet. Det å dra på samling er også veldig gøy. Møte gode venner og å trener med de beste i sitt eget kull. vi er en bra gjeng så det gleder jeg meg til.

Gjør det noe med motivasjonen din for klubbkamper også?

– Egentlig ikke, hehe. Altså jeg skiller veldig på klubb og landslag. Uavhengig landslaget så er motivasjonen min for å prestere i DHK lik. Hadde motivasjonen vært avhengig av landslagsuttak ville motivasjonen dalt ved en utelatelse.

 

Andreas Bjørkman Myhr kom inn før denne sesongen og har imponert i flere kamper ute på banen, men også i oppvarmingen for de som kommer tidlig. Han er en person som har fokuset sitt i orden.

Andreas jeg har jo selv sett hvor strukturert du er i hverdagen, men hvordan er dine kampforberedelser?

– Dagen i forveien er veskeinntak utrolig viktig. På selve kampdagen vil jeg helst ha i meg tre måltider med mye energi før kamp. Middag før kampstart skal helst være pasta, hvor jeg lager en helt «grym» pasta med tomatsaus. Med maten inntatt så handler alt om å få riktig spenningsnivå i kroppen. Jeg har min egen musikkliste på spotify hvor jeg kommer helt i sonen, «game mode» som jeg kaller det. Og rett før kamp handler det om å gjøre alt for å få adrenalinet opp under oppvarmingen. 

 

Vil du se disse kjekke karene utfolde seg på håndballbanen? Kom i hallen på søndag da vel!