Hvordan forbereder man seg til kamp? – Drammen
Foto. Drammens tidende

Hvordan forbereder man seg til kamp?

Ritualer og rutiner er viktig for toppidrettsutøvere

Vi har jo alle hørt rykter om toppidrettsutøveres rutiner og vaner før kamp. Noen må be og kysse matten før de går inn. Andre må høre på en spesiell låt eller spise et spesielt måltid. Det finnes sikkert andre som har enda litt drøyere rutiner, men disse lar vi vær å nevne her. Vi tok derimot en liten prat med vår egen Joakim Hykkerud for å høre hvordan han forbereder seg opp mot kampen i dag.

God morgen, Joakim.

– God morgen ja.

Det er en tøff match i dag, hva er dine tanker?

– Ja det blir en super morsom kamp. Dette er de kuleste kampene å spille. med masse tilskuere og mange som ser på, på tv. Det kommer til å bli en tøff kamp men vi føler oss godt forberedt.

Før kamp, Joakim hva slags ritualer eller rutiner har du da?

– Jeg har ingen ritualer sådann, men de vanligste rutinene er å spise fire timer før kamp og høre på noe rolig musikk. For meg handler det om å roe ned tenningsnivået og ikke få det opp, det er så høyt fra før. Da får jeg tenkt på andre ting og stresser ikke. Du ser ikke meg med hard rock på øra før kamp 😉

 

Kampen er 20:15 i Elverum, ta turen om du har mulighet eller følg kampen på tv2 sumo eller på livehåndball.no