-Jeg er Himmelfaren – Drammen

-Jeg er Himmelfaren

For loddvinner, Jens passet det ganske greit å vinne den bilen

«Jeg er himmelfallen etter at jeg lørdag kveld trodde det var noen som forsøkte å lure meg. Torsdag var jeg på vei til Oslo og bilen min havarerte i Sandvika midt på E18.  Jeg fortalte dette fredag til både venner og familie og da telefonen kom fra Drammen Håndballklubb lørdag kveld med mye støy i bakgrunnen, trodde jeg at det var noen som skulle ha det moro på min bekostning», sier Jens Marius Hammer, vinner av årets DHK-bil, en speller ny Hyundai Ioniq Electric til 280 000 kroner.

Den tidligere håndballspilleren som var en del av Notodden Håndballags suksess fra 1976 til 1982 har siden Vegard Svalebjørg spilte for DHK på 90-tallet fulgt Drammen som med Vegard og Joakim Hykkerud har blitt en liten «farmerklubb» for DHK.
– Da Joakim sendte meg en SMS med spørsmål om å kjøpe lodd, falt meg helt naturlig å vippse penger over umiddelbart. Det ble som en mulighet på vingen og denne gangen ble det jo en spektakulær koreansk vri på nettkjenningen, ler Hammer, som i dag er redaktør i lokalavisa Telen på Notodden.
– Bilen har både jeg og kona falt pladask for. Jeg har allerede lest meg opp på testene for bilen og det lover bra. Dette er en bil i elbilenes eliteserie som vi trolig får mye glede av. Kona pendler fra Notodden til sykehuset på Kongsberg og nå blir det også med god samvittighet med null utslipp. Det gleder meg for jeg er opptatt av klimaendringer og hva vi sammen kan gjøre for å redusere utslippene, sier Hammer, som lørdag ikke ble lurt. Snarere tvert om.
– Jeg måtte ta en sjekketelefon til Joakim etter telefonen som tok meg i TV-kvelden lørdag. Vi kjenner hverandre godt etter at jeg som trener i hans unge alder fikk kontakt med den gode ambassadøren for både Norge, Notodden og Drammen. Han bekreftet og spøkte med at det vel burde regne litt på loddselgeren også…
–  Søndag gjorde NHL-leder Gun Finrud meg oppmerksom på videoen fra trekningen i Drammenshallen – og om det i det hele tatt var noen tvil, så ble den ryddet av veien av filmsnutten av trekningen som jo hadde politiseskorte, humrer Hammer, som garantert vil se topphåndball i Drammen igjen som følge av «klubbilen».