DHK med to mann i EM-troppen – Drammen

DHK med to mann i EM-troppen

Hykkerud og Sørheim klare for EM i Kroatia

Alle som følger DHK gleder seg stort etter at troppen til EM i Kroatia ble publisert i dag. At Joakim Hykkerud var aktuell visste de fleste, men at Gøran Sørheim var i troppen kom nok som en overraskelse på mange. De to hjemvendte spillerne var samtidig de eneste spillerne i norsk liga som fikk tillit av landslagssjef Berge.  I tillegg finner vi ex-DHK’ere som Espen Lie-Hansen, Henrik Jacobsen og Torbjørn Bergerud på lista.

Sørheim og Hykkerud kan se tilbake på en lang karriere i DHK.  Hykkerud kom til DHK fra Notodden helt tilbake i 2004. Han var med på å ta klubbens første NM-gull (junior) samme år da DHK vant 25-24 over Haslum i en thriller av en juniorfinale.  2 år etter var han med på å ta nok et NM-gull for juniorene, denne gang sammen med Sørheim.  På dette laget deltok også andre kjente DHK’ere som: Lie-Hansen, Spanne og Kolstad Holm.

Gøran Sørheim ble nærmest født inn i DHK, med en pappa som har jobbet frivillig i DHK systemet i 25år, og som fortsatt gjør det!!  Gøran hadde sannsynligvis blitt en topp utøver uansett idrett, men heldigvis var det håndballen som «tok ham».  Fra ungdomsavdelingen i Lier IL gikk turen videre til DHK.

I perioden fra 2005 vokste både Joakim og Gøran inn i A-laget og ble etterhvert sentrale spillere inntil det til slutt fristet med proffliv i utlandet.

Nå er altså begge tilbake i DHK og har bidratt sterkt til at DHK nå er i sin 6 NM-finale for herrer og holder 3. plass på tabellen.  Dette har nok ikke gått upåaktet hen hos landslagsledelsen. Gøran Sørheim har pr. dato notert seg for 82 scoringer på 13 kamper i serien.

Som i 2006, da Solberg og Hagen returnerte fra tysk Bundesliga, og DHK vant stort sett alt som kunne vinnes her hjemme, ser vi nå konturene av et nytt topplag med Hykkerud og Sørheim på plass.

Vi i DHK gratulerer begge med uttaket og gleder oss til å følge dem i Kroatia i januar.