Cenika er kampssponsor med et veldedig formål – Drammen

Cenika er kampssponsor med et veldedig formål

Gir 5000 per mål DHK skårer til, Rett Fram.

I morgen tar, DHK imot Bodø til det som blir rene generalprøven til cupfinalen, 13 dager senere. I regi av den kampen er det Cenika som er kampssponsor og som i fjor vil de samle inn gaver og penger til gode formål. Årets mottaker er en liten lokal aktør. Rett Fram jobber med å med barn og unge som ikke har de samme mulighetene som andre barn pga sykdom eller lav inntekt. Gjennom, Rett Fram får de muligheten til å delta i barnebursdager, feire julaften og selv holde bursdagsselskaper.

Vi tok en prat med gutta bak organisasjonen:

Hvordan startet det hele?

Det startet for fire år siden med båtturer for kreftsyke barnEtter det har vi bygget på tilbudet etter som vi har vokst. Nå arrangerer vi julaftenfeiring for barnefamilier med norsk jul hvor julenissen kommer og deler ut gaver  og det er fullt hver gang. Vi kjører dette flere dager i uken i tre uker fram til jul. Alt dette er gratis for de som deltar. Ellers i året er det arrangement av barneskirenn, 17. mai. Avholder barnebursdager og få folk med på barnebursdag.

Hvorfor begynte dere med det her?

Det er over 3000 barnefamilier bare i Drammen som lever under fattigdomsgrensen. Vi ville bidra med noe som vi kunne se hjalp til i våre egne nærmiljøer, ikke bare langt unna. Vi er en liten organisasjon på bare fire personer som jobber for dette her. Vi ønsker å gi de som ikke har så mye en hyggeligere og enklere hverdag

Hvordan var det at dere kom i kontakt med Cenika?

Det var Cenika som initierte til dette. De ringte og ønsker et møte med oss og vi kom nesten ikke innenfor døren før de sa at de   ville støtte Rett Fram, gjennom håndballkampen 16. desember hvor de ga 5000 kroner per mål DHK skårer. Det var veldig overveldende og vi hadde trodd på dette. Vi gleder oss masse til kampen og takker Cenika stort for dette. Vi har et årlig budsjett på 600.000, så et slikt beløp som dette kan bli hjelper veldig mye.

 

For alle andre er det gratis  inngang klokken 18 i morgen. Ønsker du selv å bidra kan du vippse til nummeret: 105727