DHK tapte men beholdt sluttspillplassen – Drammen

DHK tapte men beholdt sluttspillplassen

DHK skjøt seg bort i Horten og tapte 20-19

Holtanhallen var fylt til randen av publikummere som håpet at Falk skulle klare å kjempe seg bort fra nedrykksplassen i årets siste kamp i GrundigLigaen.  Situasjonen for hjemmelaget var klar. Seier over Drammen samtidig som Lillestrøm tapte kampen mot Bækkelaget ville medføre at Falk overtok kvalifiseringsplassen mens Lillestrøm ville rykke ned.

Falk kom også best i gang og tok ledelsen 4-1 før DHK kom mer med i kampen.  Falk ledet også 8-5 men DHK reduserte til 9-8 5 minutter før slutt. Stillingen til pause var 10-9 til hjemmlaget.

DHKs beste periode kom i begynnelsen av 2. omgang, og etter 13 minutter ga Johannes Hippe bortelaget en 16-13 ledelse.  Falk hadde mye å spille for og kjempet seg tilbake i kampen.  DHK slet med å overliste Falks målvakt og 6 minutter før slutt utliknet hjemmelaget til 18-18.

Kampens siste minutter ble intense for hjemmepublikummet som så Falk ta ledelsen 19-18 og at Drammen utliknet til 19-19.  6 sekunder før slutt eksploderte Holtanhallen da Falks Hossmann gjorde 20-19.  Lillestrøm tapte for Bækkelaget og Falk får dermed en ny sjanse til å beholde plassen i GrundigLigaen.

DHK skuffet nok sine frammøtte supportere noe.  Angrepsmessig fungerte det kun i kortere perioder. 19 scoringer mot Falk er ikke godt nok.  20 innslupne mål er godkjent!  De to lags målvakter ble forøvrig av juryen i Holtanhallen begge kåret til sine respektive lags beste spillere.

Falk Horten-DHK 20-19 (10-9)

DHKs lag: Mathias Kolstad Holm og Kristian Hansen Skaug – Erik Alm 4, Christian Spanne 3, Tobias Glemming 2, Roar Fikse Forbord, Johannes Hippe 6, Øyvind Frigstad, Thomas Boilesen 3, Espen Gommerud Våg 1, Oskar Olafsson, Lasse Larsen Thorsbye, Jon-Olav Barland, Nicolai Henningsen og Lars Braskerud.

Toppscorer Falk Horten: Kennie Boysen 7.

Utvisninger: Falk Horten: 1×2 min. DHK 3×2 min.