Scoring i siste sekund reddet uavgjort i Halden – Drammen

Scoring i siste sekund reddet uavgjort i Halden

En målvaktsredning og en scoring i løpet av kampens 10 siste sekunder gjør at DHK fortsatt holder sluttspillplassen.

Den vanskelige bortekampen mot Halden endte i noen dramatiske sekunder da DHK’s Oskar Olafsson scoret i kampens siste sekund og reddet uavgjort 26-26.   Hjemmepublikummet stod på setene for å klappe Halden inn til seier etter at samme Olafsson bommet i angrepet før.  Da var det kun 30 sekunder igjen av kampen og Halden valgte å ta timeout på stillingen 26-25 for å sikre begge poengene.

Fram til da hadde DHK ført kampen i 50 minutter.  En del bom i angrep gjorde at Halden utliknet ledelsen – og når laget gikk opp i ledelse belaget de fleste seg på hjemmeseier.

Slik ble det altså ikke.  Etter timeout gikk DHK ut mann mot mann. Halden løp seg fri og kom alene mot målvakt Mathias Kolstad Holm som reddet og dermed fikk DHK en ny sjanse.  Et frikast endte hos Olafsson som dundret ballen i mål fra 9 meter.  DHK kunne juble hemningsløst over et poeng som kan bli avgjørende når serien avsluttes 22. mars.

Halden-DHK 26-26 (11-14)

Remmenhallen.

DHKs lag: Mathias Kolstad Holm og Kristian Hansen Skaug – Erik Alm 3, Christian Spanne 3, Tobias Glemming 3, Roar Fikse Forbord 2, Johannes Hippe 7, Øyvind Frigstad, Thomas Boilesen, Espen Gommerud Våg 1, Oskar Olafsson 7, Lasse Larsen Thorsbye, Jon-Olav Barland, Ludwig Uggla og Lars Braskerud.

Toppscorer Halden: Mathias Damgaard 6.

Utvisninger: Halden: 4×2 min. DHK 2×2 min.