DHK gikk på et knepent hjemmetap mot Bækkelaget – Drammen

DHK gikk på et knepent hjemmetap mot Bækkelaget

Bækkelaget dro i land seieren etter spennende sluttminutter.

DHK gikk ut «i 100» og kunne ledet 3-0 etter gode sjanser i åpningsminuttene.  Dessverre ble det litt for mye bom, DHK scoret først men Bækkelaget kom sterkt tilbake og kontret inn mange fine mål når DHK trøblet. Omgangen ebbet ut med 4-måls ledelse til gjestene (12-16).

I 2. omgang så det ikke ut som om DHK skulle klare å tette luken før halveis ut i omgangen.  Da kom DHK sterkt tilbake og minutter før slutt sto det uavgjort 25-25 på tavla.  DHK hadde muligheten til å ta ledelsen men bommet på et par gigant sjanser, blandt annet et straffekast.  I steden gikk BSK opp i 27-28. I kampens siste angrep scoret Johannes Hippe, men målet ble av en eller annet grunn annullert.  Det ble isteden DHK frikast. Da frikastet ble tatt ble det umiddelbart dømt passivt spill (!) og Bækkelaget kunne kaste ballen i det åpne DHK-målet da DHK hadde tatt ut sin målvakt.  Dermed endte kampen 27-29.

Opptak av kampen viser at dommeren rekker armen i været for passivt spill i sekundene før Hippe får det siste frikastet, men ikke når frikastet blir tatt.  Dette gjorde at isteden for å gå på skudd – ble ballen satt i spill – og dermed avblåst for passivt.

DHK hadde muligheten mot Bækkelaget men var ikke «skarpe» nok framover – spesiellt ikke i 1. omgang. Det resulterte i mange kontringer og enkle scoringer for gjestene fra Oslo.

DHK: Mathias Kolstad Holm og Kristian Hansen Skaug – Erik Skifjeld Alm (3), Christian L. Spanne (1), Tobias Glemming (1), Roar Fikse Forbord (1), Jon-Olav Barland, Eirik Johannes Hippe (8), Øyvind Frigstad (1), Theodor Nikolai Kortvedt, Kristoffer Talsnes, Jesper Oliver Hagen (1), Espen Gommerud Våg (2), Oskar Olafsson (5), Lasse Larsen (4), Lars Braskerud.

Utvisninger: DHK: 2 x 2 min, Bækkelaget: 3 x 2 min

Toppscorer Bækkelaget: Joakim Patriksson