Møt Espen Gommerud Våg – DHKs «unsung hero» – Drammen

Møt Espen Gommerud Våg – DHKs «unsung hero»

Espen er en lokal helt, som både er og vil fortsette å være viktig for dhk i tiden fremover

Det sies at angrep vinner kamper, men forsvar vinner titler. Pussig nok er det allikevel oftest angrepsspillerne med flest goaller, som får heder og ære i aviser og andre sosiale medier.  Nå er det riktignok bare å erkjenne at seriemesterskapet skal bli tøft å vinne for sesongens dhk-mannskap, men forsvarsmessig ser det faktisk riktig bra ut.

En mann som skal ha stor del av æren for dette, er vår forsvarsbauta, Espen Gommerud Våg.
Dette er en lokal kjernekar på 21 år, som er 198 cm høy og «har 15 meter lange armer» i følge gutta på laget. Espen fikk sitt gjennombrudd i fjor der han spilte seg inn i et forsvar som motstanderne hatet å møte.

Et baklengsgjennomsnitt per kamp på 26,3 mål i 2014/15-sesongen er meget bra; det tredje beste snittet for dhk noensinne så lenge dagens serieoppsett med 22 kamper har vart. Dette er enormt mye bedre enn 10-årsgjennomsnittet, som ligger på 30,7 baklengsmål per kamp.

Hittil denne sesongen har gutta forbedret seg ytterligere og kun sluppet inn 25,1 mål per kamp. Et nykomponert 5:1-forsvar med Espen som sjef bakerst i midten har gjort livet surt for de fleste av motstandernes skyttere.

Spør man folk om hvordan type Espen er får man svar som: talentfull, lojal, beskjeden, ekstremt treningsvillig, alltid et smil på lur, god på samarbeid og å ta beskjeder. Vår trener Øystein Havang fortalte sågar våre sponsorer og støttespillere på et dhk-arrangement i november at «Espen er en framtidig landslagsspiller».

Vårt medisinske apparat er også imponert over gutten og fysioterapeut Marius Hoel forteller at: «Espen er det aldri noe tull med; han kommer på hver trening, trener knallhardt og er aldri skadet!»

Espen er en lokal helt, som både er og vil fortsette å være viktig for dhk i tiden fremover. Det er lov å drømme om ny storhetstid med et bunnsolid forsvar og et angrep med Kjelling og Co i spissen. Det er selvfølgelig en vei å gå før vi er der, men med arbeidsvillige helter som Espen Gommerud Våg kan vi komme dit.
#FraDrammenTilDrømmen