Frank «The Tank» Løke – Drammen

Frank «The Tank» Løke

En mann som ble kåret til verdens beste strekspiller så sent som i 2008 trenger i utgangspunktet ingen introduksjon, men i dag blir vi enda bedre kjent med superstjernen Frank Løke.

Frank har vært en av Norges aller største idrettsprofiler i en årrekke, og det er slett ikke uten grunn. I tillegg til hans imponerende karriere på håndballbanen er han også kjent som en skøyer i utenomsportslige sammenhenger, og det er ingen tvil om at han vil bli en av våre største publikumsfavoritter.

Selv om DHK kanskje er den mest omtalte håndballklubben i Norge akkurat nå, var det ingen selvfølge at han skulle velge oss da han returnerte til Norge tidligere i år. Moderklubben Runar var naturligvis svært sugne på hente sin største helt hjem til Sandefjord, men til syvende sist var det ambisjonsnivået i Drammen som ble avgjørende. Da Frank så at hans gode venn og verdensstjerne Kristian Kjelling skrev under for oss, forsto han simpelthen at dette var stedet å være.

Frank har en håndball-CV som svært få i Norge kan matche, og i tillegg til moderklubben har han også representert en rekke klubber i utlandet. Post Schwerin, FC København, Grasshoppers Zürich, Amicitia Zürich, RK Zagreb og Tus N-Lübbecke har alle hatt glede av hans førsteklasses tjenester, men nå har han altså kommet til Elvebyen for å herje i Grundigligaen.

Med sine 167 kamper for det norske landslaget, er det ingen tvil om Frank blir en mentor mange av våre yngre spillere. Sammen med Kristian Kjelling er han kanskje Norges største aktive håndballstjerne, og har nærmest ubegrensede mengder med nyttig erfaring å dele med våre unge talenter.

Lasse Larsen Thorsbye, den lokale juniorspilleren som har bemerket seg som ett av Norges største strektalenter, har for eksempel uttalt at Frank var en av de store grunnene til at han valgte DHK som videre utviklingsarena.

Selv om Frank er kjent som en frittalende kar som liker å skape baluba, påstår han selv at han er den mest «normale» i en søskenflokk på syv. Vi kjenner jo alle godt til hans søster Heidi, som er kjent som et av Norges største råskinn, men det spørs likevel om søsknene er enig i Franks uttalelse akkurat her.

På tross av en lang karriere med mange store høydepunkter, er det ingenting i veien med Franks vinnervilje og seierssult. Nå drømmer han om å vinne gull med DHK, og er ikke redd for å gå høyt ut med store ambisjoner:
 
– Vi må tørre å ha pondus og kline til litt. Nå har vi et utrolig sterkt lag, og da er det opp til oss å levere varene! Jeg kom hit for å vinne og er ikke redd for å si det.

At Frank har blitt en bunnsolid løper de seneste årene har etter hvert blitt videns kjent, så det er kanskje ikke så rart at han nevner løping som sin favorittidrett. Før årets sesong lovte han 1000 kroner til alle lagkamerater som kunne slå ham på 2400 meters løpetest med 20 sekunders handicap, og den knallseige stjerna leverte varene så det holdt.

Selv om han startet 20 sekunder bak resten av laget løp han i mål et halvt minutt før nærmeste utfordrer, og slapp med andre ord å betale ut noe som helst.

Nylig var han attpåtil med i Drammen Halvmaraton, og på det han selv omtalte som «en middels dag» løp han i mål på den imponerende tiden 1.20.40. Til info løper man ca. 2,1 mil i et halvmaraton, så vi føler oss i alle fall rimelig trygge på at Frank vil klare å holde koken i den norske serien…

At lidenskapen for løping har hatt sin innvirkning på vekta legger han slett ikke skjul på, men i oppkjøringen har vi likevel sett at dette kun vil få marginale konsekvenser for hans styrke på streken.

– Jeg har jo alltid blitt kalt Frank The Tank, men nå passer det kanskje bedre med Streken På Streken. Det er dog bare å slappe av, jeg står fremdeles støtt, ler han.

Vi vet alle hva Frank står for og hva han er god for, og vi gleder oss enormt til å se ham i den blå drakta. Nå er det bare én dag igjen til seriestart, og er sikre på at vår nye streksjef vil gå knallhardt ut mot «bønda» fra Elverum.

Onsdag 2. september klokken 19.00 åpner vi årets Grundigliga i Drammenshallen. Vel møtt!