Kennie Boysen – Drammen

Kennie Boysen

En av Norges aller største måltyver er klar for sin første sesong som DHK-spiller, og det knyttes store forventninger til den danske storskytteren.

I fjor ble Kennie kåret til årets spiller i Grundigligaen, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Med 131 mål havnet han på fjerdeplass på toppscorerlisten, og denne prestasjonen blir desto mer imponerende når man tar hans forutsetninger med i betraktningen. Kennie spilte for et Nøtterøy-lag som slet og til slutt rykket ned, men på tross av dette ble han altså alles store favoritt i fjorårssesongen.

Boysen sto helt øverst på vår treners ønskeliste før sesongen, og naturligvis var Renè storfornøyd da Kennies signatur var i boks:

– Kennie er en komplett spiller, som holder et ekstremt høyt nivå i alle spillets faser. Han er en av Grundigligaens aller beste toveisspillere, noe han har bevist i Nøtterøy de to siste sesongene. Dette er en stor gevinst for DHK!

Kennie kommer opprinnelig fra Slangerup i Danmark, og startet sin håndballkarriere i Roar Roskilde. I tillegg til moderklubben og nevnte Nøtterøy, har han også spilt i Stord, TV Emsdetten og Sønderjyske før han meldte sin overgang til DHK i vår.

Som spiller av internasjonalt kaliber har Boysen opplevd mye på håndballbanen, men det aller største høydepunktet så langt er opprykkskampen til 1. Bundesliga med Emsdette. Drømmen hans nå er imidlertid ganske krystallklar:

– Jeg vil vinne titler, og ser helt klart frem imot nye utfordringer i DHK. Det skal bli gøy å være med på prosjektet som Drammen nå er i gang med, og forhåpentligvis kan jeg være med og løfte laget, sier han.

Kennie er en svært ansvarsfull toppidrettsutøver som lever under mantraet «det er meg det kommer an på».

I hele hans karriere har han vært målrettet og strukturert i sitt arbeid, og det er ingen tvil om at dette har gitt resultater. Å leve av å spille håndball er det han har drømt om hele livet, og etter en tid i bunnstriden ser han nå frem til muligheten for å kjempe i toppen.

Utenfor håndballbanen er Kennie en motebevisst ung mann, og selv om idrett og trening til syvende og sist er jobbens hans, er det dette han brenner for og bruker mesteparten av sin energi på. Yndlingssporten (bortsett fra hans egen) er amerikansk fotball, og den legendariske quarterbacken Tom Brady er blant hans aller største forbilder.

Det er mange norske talenter som har Kennie som sitt forbilde, og i løpet av årets sesong er vi sikre på at håndballentusiaster i Drammen vil trykke ham til sine hjerter.

Om to dager, onsdag 2. september klokken 19.00, sesongdebuterer vi mot Elverum i Drammenshallen. Kom og se Kennie og resten av gjengen i aksjon!