Anders Skiaker Myhra – Drammen
Foto: Budstikka.no

Anders Skiaker Myhra

Med kniven på strupen i innspurten av fjorårssesongen sto Anders Skiaker Myhra frem som lagets store lederskikkelse. I år har han blitt belønnet med kapteinsbindet for sin strålende innsats og bunnsolide holdninger.

Denne rutinerte strekkjempen er opprinnelig fra Gran på Hadeland, men har nå bosatt seg i Bærum. I våre øyne er han uansett som en fullverdig drammenser å regne, for Anders er utvilsomt en av de store favorittene i og rundt laget.

Da Henrik Jakobsen ble skadet i fjor, fikk vi se noen glimt av hva som bor i den nådeløse veteranen. Myhra steppet inn som en av våre reddende engler, og ble til og med kåret til matchens beste spiller i sin «første» match som det åpenbare førstevalget.

Denne karen legger ingenting imellom, og er med sin ekstreme fysikk en fæl fyr å ha med å gjøre for enhver motstander.

I tillegg til en rekke uvurderlige kvaliteter som spiller, bidrar Anders også med mye annet i spillergruppa. Ettersom han til daglig jobber som trener, både på håndballbanen og i styrkerommet, sitter han inne med mye nyttig kompetanse som kommer de yngre spillerne til gode. Myhra er blant de aller mest hardtarbeidende i vår høypresterende gjeng, og var et naturlig kapteinsvalg i år.

Allerede før sesongen har startet har lagkameratene rukket å kåre ham til lagets hissigpropp, og for de som kjenner ham var nok ikke dette noen stor bombe. Det hender det koker litt i topplokket for Myhra, men nettopp denne lidenskapelige væremåten er det som gjør ham til en svært populær mann hos publikum.

Denne karen går inn med livet som innsats når det virkelig gjelder, og spillere som er villig til å blø for drakta på denne måten er vi selvfølgelig svært glade i.

33-åringen har vært med på mye moro for Nit/Hak, STIF, BSK og Follo tidligere, og setter cupfinalen i 10/11 aller høyest av håndballopplevelser så langt i karrieren. Nå er imidlertid sluttspillsseier og Champions League-spill med DHK den store drømmen, og vi er overbevist om at Myhra er den rette mannen til å lede laget tilbake til toppen.

Ifølge ham selv kunne han like så godt blitt eliteseriespiller i fotball, da som målvakt. Nøyaktig hvor mye sannhet det er i dette utsagnet vites ikke, men Myhra er i alle fall ikke den eneste i stallen som er flink også i andre idretter. Fotballoppvarmingene har holdt usedvanlig høyt nivå i årets oppkjøring, og nylig toppet det seg da Christian Spanne satte inn et herlig brassespark i siste spilleminutt. Hvorfor Anders ikke var på plass mellom stengene, må han nesten svare på selv…

Når Myhra ikke er opptatt med treningen er det gode sjanser for at han er oppslukt i en episode Game of Thrones, og ryktene skal ha det til at hans fryktinngytende skjegg har inspirert minst én karakter i den populære TV-serien.

På spørsmål om hva han tror om sesongen, fikk vi klar tale fra kapteinen:

– Dette blir et jævla fett år!

Som vi skulle sagt det selv. På onsdag sesongåpner vi mot Elverum i Drammenshallen, og håper å se så mange som mulig der klokken 19.00!