Espen Gommerud Våg – Drammen

Espen Gommerud Våg

Espen Gommerud Våg (21) er en hardtarbeidende ung herremann med en fysikk som skremmer livet av selv de tøffeste motstandere. Her kan du bli litt bedre kjent med ham.

Espen er en stolt drammenser som startet sin håndballkarriere i Glassverket. Før han kom til Drammen rakk han også å representere både ROS og St. Hallvard, men heldigvis ser det ut til at han har funnet seg til godt til rette her hos oss.

Der han ruver 197 cm over havet er Espen et mareritt for alle som er dumme nok til å bevege seg inn i hans territorium på streken. Når selv Øystein «Børsa» Johannessen bare rister på hodet over hans bunnsolide fysikk, sier det seg selv at denne karen er noe utenom det vanlige:

– Espen er en bauta i forsvar. De armene der er det ingen som kommer seg unna, så han er veldig kjekk å ha!

Debuten i DHK-drakta var et stort øyeblikk for Espen, og selv om dette var hans største høydepunkt så langt i karrieren, er han langt fra fornøyd. Hans aller største håndballdrøm er å spille Final Four med oss, og slike ambisjoner er helt i tråd med vinnerkulturen vi nå er i ferd med å bringe tilbake.

– Jeg gleder meg veldig og har virkelig troen på at vi kan vinne. Det blir veldig spennende å spille og trene med så mange dyktige håndballspillere. Jeg har tro på at jeg kan utvikle meg mye gjennom dette, og det blir morsomt å bidra til at vi vinner mye i fremtiden, sier Espen.

Med Bjarte Myrhol som sitt store forbilde, er det kanskje ikke så vanskelig å gjette seg frem til hva slags spillestil Espen går inn for. Sammen med Lasse Larsen Thorsbye får han imidlertid en eminent læremester også i Frank Løke, som ble kåret til verdens beste strekspiller i 2008. Med Frank som mentor blir det svært spennende å se hvor langt Espen kan nå – vi har i alle fall troen på at han kan nå alle sine mål.

Gommerud Våg er på mange måter en modell for den perfekte toppidrettsutøver. Han er smart, jobber hardt og gjør gode valg på alle livets arenaer. Når klubben trenger dugnadshjelp er Espen den første til å stille opp, og nettopp disse kvalitetene bidrar sterkt til at han er særdeles godt likt av alle i og rundt klubben.

Selv om han kanskje er kjent for å være stillferdig og ydmyk, er det ingen ting i veien med verken humoren eller selvironien:

– Beskrive meg selv med tre ord? Det må vel bli bleik, høy og rød det!

Vi gleder oss til å følge «Gomez» i årene som kommer, og er svært fornøyde med at han har valgt DHK som sin utviklingsarena. Med de holdningene han har vist i en årrekke er vi helt sikre på at han kommer til å lykkes.

Onsdag 2. september klokken 19.00 åpner Espen og hans lagkamerater årets Grundigliga i Drammenshallen. På motsatt banehalvdel står Elverum, og alt ligger til rette for målfest!