Renè Hamann-Boeriths – Drammen

Renè Hamann-Boeriths

Vår eminente hovedtrener har en bakgrunn innen internasjonal topphåndball som få kan matche her til lands. I dag blir vi bedre kjent med mannen som skal coache vårt nye stjernegalleri til topps – nemlig Renè Hamann-Boeriths.

I 2013 tok Renè med seg hele familien og startet et nytt håndballeventyr her i Drammen. Gjennom både medgang og motgang har han stått med rak rygg og tatt ansvar, og når han i år tar kontrollen over «nye» DHK er det med nyvunnet entusiasme i og rundt klubben.

Hele Familien Hamann-Boeriths har, på tross av sin relativt korte fartstid på norsk jord, utviklet en sterk tilknytning til Drammen og DHK. Med eldstesønnen Lasse på både junior- og A-lag, yngstesønnen Oliver som «DJ» på våre hjemmekamper, og kona Conny som inntil nylig var akademiansvarlig i klubben, er rollen i Drammen Håndballklubb mer enn bare en jobb for Renè.

Som hovedtrener i Norges mestvinnende håndballklubb blir jobben en livsstil, og da blir det ikke mye tid til å pleie andre hobbyer og interesser.

– Nei håndball blir vel både min jobb og min hobby. Jeg følger også med på fotball når det er store sluttspill på gang, men det er jo håndballen jeg lever og ånder for, sier han.

(Teksten fortsetter under bildet)

DSC_0004
Hovedtrener Renè Hamann-Boeriths, her sammen med Ole Hermann Borgan fra Admiral Sportswear.

Før han startet sin trenerkarriere, opparbeidet Renè seg en spiller-CV som de fleste bare kan drømme om. Det hele startet i moderklubben GOG, hvor Henrik Jakobsen nå er i ferd med å debutere som utenlandsproff, og siden den gang har han representert en rekke toppklubber.

I tillegg til proffspill i GOG, Skjern og Sønderjyske samt tyske Bayer Dormagen og Bad Schwartau, hadde Renè en imponerende karriere på det danske landslaget. Før han la opp rakk han å spille 110 kamper i den danske drakta, og gjorde seg bemerket som en av Danmarks største stjerner.

I 1995 ble han kåret til årets spiller i hjemlandet, noe han selvfølgelig ser tilbake på med stor glede.
– Det er nok mitt beste håndballminne, i alle fall som spiller, erindrer han.

Lange håndballkarrierer setter utvilsomt sine spor på kroppen, og med en sliten hofte er ikke Renè spesielt glad i å sitte stille for lenge. I sommer tok han med seg familien på fjelltur til Kjeragbolten, og selv om hofta fikk kjørt seg var han ikke sparsommelig med lovordene da han var trygt tilbake i Drammen.

At han nå har lagt sin elsk på norske naturopplevelser er helt greit for oss, for vi vil gjerne ha den sympatiske trenerbautaen her hos oss så lenge som mulig.

Om noen skulle ønske å gi Renè en oppmerksomhet i forbindelse med fremtidige bragder, er det forsåvidt greit å vite at han har en forkjærlighet for pizza. For husfredens skyld vil han gjerne påpeke at Connys hjemmelagde er favoritten, men vi som har sett hvordan han reagerer når DHK-sponsor City Pizza kommer på besøk, tar det utsagnet med en stor klype salt…

Onsdag 2. september klokken 19.00 kan du se Renès nye mannskap i aksjon i Drammenshallen for aller første gang. Elverum står på motsatt banehalvdel, og vi ser frem til målfest mot en av våre største rivaler!