Marcus Raakjær Kristiansen – Drammen

Marcus Raakjær Kristiansen

Marcus Raakjær Kristiansen (17) er et lokalt keepertalent som i år har blitt en fullverdig del av A-laget. I dag blir vi litt bedre kjent med den blide og omgjengelige målvaktskjempen.

«Raakjær» er født og oppvokst i Drammen med Konnerud som sin moderklubb. Før han kom til DHK opparbeidet seg han også mye nyttig erfaring i St. Hallvard, men etter fjorårssesongen var han helt klar på at han ville videreutvikle sine ferdigheter her hos oss.

På juniorlaget vil Marcus få en svært sentral rolle, i tillegg til at han vil lære mye av klubblegenden Mathias Kolstad Holm og nysigneringen Gustav Skagerling.

Hovedtrener Renè Hamann-Boeriths har kun gode ting om den unge gladgutten:

– Marcus er en ung gutt med store ambisjoner, og har på kort tid gjort store fremskritt. Han tar store steg hver eneste dag, og vil få en kjempestor rolle på vårt juniorlag. I år har han blitt belønnet med A-lagskontrakt, og sammen med Mathias og Gustav er han del av en spennende målvaktstrio omkring A-laget.

Marcus nevner 1.divisjons-debuten i svært ung alder som sitt morsomste håndballminne så langt, men har altså ikke valgt DHK uten grunn. Som Renè påpekte er at han en ambisiøs ung herremann, som drømmer om Champions League-deltagelse og proffspill i utlandet.

I likhet med flere andre unge spillere, fant han fort ut at «nye» DHK var den perfekte utviklingsarena. Flere av våre klubbveteraner er blant Norges mest meritterte spillere, og oppgaven med å utvikle yngre spillere til fremtidige stjerner er noe vi tar svært alvorlig.

Du er i gode hender, Marcus!

Som ung toppidrettsutøver blir det ikke tid til så mye annet enn skole og håndball, så når han får litt tid til overs er Raakjær aller helst med kjæresten og familien.

Det skal likevel nevnes at den utadvente (les: høylytte) unggutten har skyhøye ambisjoner også utenfor håndballbanen. Om kjæresten støtter ham i hans store livsmål om nærkontakt med Selena Gomez er vi noe usikre på, men dette akter vi heller ikke å legge oss borti.

Så lenge Marcus fortsetter sin fantastiske innsats som håndballspiller er alle i og rundt DHK godt fornøyde, inkludert resten av spillergruppa. Som en av de aller yngste i gjengen må han riktignok finne seg i litt tyn fra de eldre, men som alt annet i livet tar Marcus dette med et stort smil og like stor ro.

Vi føler oss sikre på at hele DHK-familien vil ta Marcus i mot med åpne armer, og at han vil bli en viktig klubbpersonlighet i mange år fremover.

Nå ser vi frem til seriestarten mot Elverum om en drøy uke. Onsdag 2. september i Drammenshallen – vi sees!