Lasse Hamann-Boeriths – Drammen

Lasse Hamann-Boeriths

Som sønn av vår hovedtrener Renè får Lasse-Hamann Boeriths (18) den beste tenkelige oppfølgingen i det daglige, og det unge talentet er en svært spennende spiller for fremtiden.

Lasse er utvilsomt en av de største lederne på vårt fremadstormende juniorlag, og i fjor utmerket han seg ved å bøtte inn mål fra alle kanter. I årets DHK-stall får han i tillegg landets aller beste læremestere ved sin side, og er naturligvis svært fornøyd med å være en del av vårt spennende prosjekt.

– Det er superspennende å være en del av DHK om dagen, og jeg er veldig glad for å være en del av denne A-stallen. Jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen, sier den blide dansken.

Lasse vokste opp i Aabenraa i Danmark, og med Conny og Renè Hamann-Boeriths som foreldre fikk han håndballen inn med morsmelken. Både Conny og Renè er som kjent tidligere danske landslagsspillere, og har utvilsomt mye nyttig erfaring å dele med Lasse og hans lillebror Oliver (avbildet).

Lasse Hamann-Boeriths startet med håndball i danske Sydstjernen, og representerte i tillegg SINE før han og resten av familien flyttet til Drammen.

Hele Boeriths-klanen har nå rukket å bli ekte drammensere, og til daglig studerer Lasse ved toppidrettslinjen på Drammen Videregående Skole. Som en viktig bidragsyter i DHK-miljøet var han naturligvis stolt da han fikk sin A-lagsdebut for oss, og dette troner fremdeles øverst på listen over hans kjæreste håndballminner så langt.

Vi har en følelse av at Lasse er i ferd med å legge til nye og større ting på sin unge håndball-CV.

Som de fleste andre her i klubben drømmer han om Champions League med DHK, og er nå omringet av spillere med erfaring fra dette nivået. Med Nikola Karabatic som forbilde og all sin energi rettet mot en fremtid innen håndball, er det all grunn til å glede seg til å følge Lasses karriere.

Årets Grundigliga nærmer seg nå med stormskritt – om kun en drøy uke seriedebuterer Lasse og «nye» DHK mot Elverum. Drammenshallen, onsdag 2. september klokken 19.00!