Christian Lillenes Spanne – Drammen

Christian Lillenes Spanne

Når spillertroppen skulle kåre lagets klovn, var denne karen blant de aller mest populære navnene. I dag blir vi bedre kjent med en ordentlig skøyer, nemlig den nylig returnerte DHK-helten Christian Lillenes Spanne.

29 år gamle Spanne har vunnet gull med Drammen tidligere, og siden han sist spilte i blå drakt i 2010 har han blant annet opparbeidet seg verdifull profferfaring fra Polen.

Selv om alle i og rundt DHK anser Christian som en ekte drammenser, er han opprinnelig fra Haugesund med SK Nord som sin moderklubb. I fjorårets sesong spilte han for Stord i Grundligligaen, og noterte seg der for 70 mål.

I 2010-sesongen scoret Spanne 89 mål for DHK, og har i tillegg til sin brede klubberfaring spilt 39 kamper for det norske landslaget. Hans rutine er ganske enkelt uvurderlig, og vi føler oss trygge på at Christian vil bli en av våre aller viktigste bidragsytere både på og utenfor banen. Christian er kjent som en stor stemningsskaper som alltid har en morsom kommentar på lur, og da han signerte for Drammen tidligere i år hadde han følgende å si:

– Det er klart jeg gleder meg til å komme tilbake til den klubben hvor jeg har trivdes best. Jeg har mistet litt hår siden sist, men bortsett fra det har jeg blitt en mer komplett håndballspiller med mer rutine. Drammen er en helt spesiell håndballklubb, og jeg gleder meg til å komme i gang!

Spanne har tidligere vært med på å yppe seg blant topp 16 i Champions League, og avslører at dette er hans beste håndballminne så langt. Videre forteller han at hans store drøm nå er å spille Champions League med DHK, så det er i alle fall ingen tvil om at hans målsetninger er i tråd med klubbens langsiktige visjoner.

Christian er foreløpig den eneste spilleren vi har møtt som har Dave Grohl fra Foo Fighters som sitt store forbilde, og som bærer på en drøm om et liv som låtskriver.

– Jeg skulle gjerne blitt singer/songwriter med en «one hit wonder» jeg kan leve av, ler han.

Vi støtter selvfølgelig Christian og de øvrige spillerne i deres drømmer og ambisjoner, men er samtidig mest fornøyde med jobben de legger inn på håndballbanen om dagen. Spanne har vist klasse så langt i oppkjøringen, og blir utvilsomt en mann å regne med i årets Grundigliga.

Nylig fortalte Christian at han aldri har vært del av en så spesiell spillergruppe som denne, med så god kjemi både på og utenfor banen. Spanne er raus med lovordene om sine lagkamerater, og tror denne gjengen har kapasitet til å få til mye stort i årene som kommer.

Ingenting er hyggeligere enn å få tidligere klubbhelter tilbake der de hører hjemme, og daglig leder Frode Scheie har følgende å si om evigunge Spanne:

– Christian passer perfekt inn i vår profil, med sin erfaring fra landslag og proffspill. Han har vunnet gull med Drammen før, og dette er noe vi planlegger at han skal få være med på igjen. Spanne vil komplettere Tobias Glemming som også har vært god for oss, og begge disse gutta har holdninger og ambisjoner som er helt i tråd med DHKs målsetninger. Vi er veldig fornøyde med at Spanne nå har kommet hjem!

Sjelden har det vært knyttet større forventinger til en sesongåpning enn i år, og vi er overbevist om at årets spillergruppe vil gå rett inn i publikums hjerter.

Onsdag 2. september klokken 19.00 stiller Spanne opp i Drammenshallen med sitt karakteristiske glimt i øyet. Da skal nemlig han og resten av gjengen høvle over Elverum i årets første seriekamp. Vi sees!